Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Speculoostiramisu met kersen

Makkelijke tiramisu met een kersttintje. Speculoostiramisu met kersen. Een ideaal nagarecht dat je vooraf kunt klaarmaken.
30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

porties

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Mix de slagroom stijf met een mixer over de keukenmachine. Roer de mascarpone los en spatel hierna de mascarpone en de poedersuiker doorheen.
2
Stap 2
Doe de afgekoelde espresso in een andere schaal. Maak drie stapeltjes van de speculoosjes.
3
Stap 3
Doop 1/3 van de speculoosjes (of: 1 stapeltje) een voor een door de espresso. Niet te lang! Ze vallen snel uit elkaar. Leg de in de espresso gedoopte speculoosjes naast elkaar in de schaal. Verdeel hierover 1/3 van het slagroom-mascarponemengsel. Verdeel hierover weer een laatje in espresso gedoopte speculoos, en hierop weer het mascarponemengsel. Doe dit afwisselend totdat de speculoosjes op zijn. Eindig met de laatste kwart van het slagroommengsel.
4
Stap 4
Zet de schaal minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken in elkaar kunnen trekken.
5
Stap 5
Bestrooi voor het serveren de tiramisu met cacao en maak het af door de kersenvulling over de speculoostiramisu te verdelen. Je kunt dit mengsel zelfs nog een beetje warm maken als je dat lekker zou vinden.

Speculoostiramisu met kersen

Tiramisu is altijd een goed idee toch? Daarom gaan we vandaag voor een nieuwe versie van tiramisu. Een speculoostiramisu met kersen!

Toetjes vind ik doorgaans het belangrijkste onderdeel van het kerstdiner. Ik wil het spectaculair afsluiten, maar aan het eind van het diner wil je ook niet nog heel lang in de keuken staan. Dus is tiramisu altijd een goed idee om te maken met etentjes, je kunt dit gerecht namelijk heel makkelijk van tevoren maken.

Brenda heeft al heel wat tiramisurecepten op haar blog staan, dus aan mij de uitdaging om daar een nieuwe variant aan toe te voegen. Met dank aan vriendlief, die in België werkt, kwam ik op deze variant met speculoos.

Speculoostiramisu met kersen

Speculoostiramisu met kersen

Voor een makkelijke tiramisu gebruik je een mix van mascarpone en slagroom. Totaal niet zoals ze ‘m in Italië maken, maar soms kiezen we gewoon voor gemak. Ik heb er ook voor gekozen om geen drank toe te voegen aan deze tiramisu, maar dat kan natuurlijk wel.

Voeg de drank van jouw keuze toe aan de espresso en doop daar de speculoosjes in.

Tip: gebruik Amarula (een superlekkere roomlikeur die heel goed samengaat met de speculoos en de kersen).

Speculoostiramisu met kersen

Tip: Volgens het recept maak je de tiramisu in een grote schaal van 20 cm. Wil je net als op de foto ronde tiramisu taartjes maken? Maak de tiramisu dan op in een ronde bakring. Wij hebben ringen met een diameter van 10 cm gebruikt.

 

Bekijk ook andere recepten

21 reacties

Annette

Mix de slagroom stijf met een mixer over de keukenmachine. Roer de mascarpone los en spatel hierna de mascarpone en de poedersuiker doorheen. Bedoel je hiermee de mascarpone en poedersuiker door elkaar spatelen en dan toevoegen aan het slagroom of?

Laat een bericht achter

Ingrid Noten

Lekker hoor! Heb je een alternatief voor de espresso om de speculoos in te laten weken?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Je kunt ook chocolademelk of appelsap gebruiken.

Annemieke

Een leuke oplossing voor als je glutenvrij wil eten. Ik gebruik bitterkoekjes. groetjes Annemieke

Laat een bericht achter

Ans

Wat een heerlijk recept en makkelijk te maken. Echt super lekker. Groetjes ans

Laat een bericht achter

Lieke

Hoi Brenda, hoe lang moet dit opstijven in de koelkast zodat het stevig genoeg is en zonder ring kan blijven staan? Groetjes Lieke en Eva

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ho Lieke en Eva, ik zou hem minimaal 6 uur laten opstijven

Antoinette
5/5 sterren

Super lekker!!!!

Laat een bericht achter

Clary Wijenberg

Hallo Brenda, moet ik nu speculoos of speculaas gebruiken.? In de tekst worden beide namen gebruikt

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In het recept gebruiken we in dit geval speculoos-koekjes. Maar vervangen door speculaas is mogelijk als je dat liever hebt.

Amanda

Hallo Brenda Zijn deze recepten allemaal koolhydraatarm? Het ziet er allemaal zo lekker uit? Vooral de kersen speculoos spreekt mij aan Alvast bedankt

Laat een bericht achter

jeroen

Er klopt weinig van de tekst van stap 3: - laatje moet laagje zijn - moeten we nou 1/3de of een kwart van het mascarpone mengsel gebruiken? - moet ik nou beginnen met speculoosjes in espresso of niet?

Laat een bericht achter

Jos Steenwijk

Hallo Brenda, als je dit in een bakring maakt, moet je die er dan om laten zitten totdat je het serveert of is het stevig genoeg om zonder ring een aantal uur in de koelkast te bewaren? Groet, Jos

Natas

Ik vraag mij ook af of je ronde bakvormen hebt gebruikt?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat klopt. In dit geval heeft Joor de tiramisu opgebouwd in een bakring, met een diameter van 10 cm.

Marion van de Sande

Als ik naar de foto's kijk dan raak ik in de veronderstelling dat ik kleine taartjes ga maken, in glaasjes of zo. Echter als ik de beschrijving lees dan zie ik dat ik een ronde schaal van 20 cm moet gebruiken. Hoe kom ik dan van daaruit bij de kleine ronde taartjes uit?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat klopt Marian, we hebben een bakring van 10 cm gebruikt. Ik heb het er inmiddels bij het recept ook bij gezet.

Linda

Hoe heb je deze lekkere tiramisu zo mooi rond gemaakt dan?

Laat een bericht achter

Patty

Bij ingrediënten staat “boter om in te vetten”! Ik zie dat bij de tekst namelijk niet staan. Heb deze 2x al gemaakt en echt zo lekker. Maar vroeg me af wanneer de boter gebruikt had moeten worden?

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op