Ga naar de inhoud

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Dat een lekker zomers toetje niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit recept. Deze snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes is ideaal voor deze tijd van het jaar. Fruitig en fris met een beetje zoet, snel klaar en goed voor te bereiden. Door Joor – Het is bijna zomer en...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Dat een lekker zomers toetje niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit recept. Deze snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes is ideaal voor deze tijd van het jaar. Fruitig en fris met een beetje zoet, snel klaar en goed voor te bereiden.

Door Joor – Het is bijna zomer en dus is het tijd voor steenfruit! Dat is fruit met een pit in het midden, zoals nectarines, perziken en – de favoriet van mijn vader – pruimen. Deze steenvruchten zijn ideaal voor in toetjes, omdat ze lekker zoet zijn en omdat ze een fijne bite geven aan je gerecht.

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Het leek me leuk om een snelle tiramisu te maken met steenfruit. Ik koos voor de perzik omdat ik die niet al te zoet vind en hij net wat steviger is dan bijvoorbeeld een nectarine.

In deze tiramisu combineer ik perzik met perzikjam voor de zoete noot en bitterkoekjes om het geheel lekker chewy te maken. Een romige basis van mascarpone en slagroom doet de rest.

Het resultaat? Een makkelijk en superlekker zomers nagerechtje!

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Ingrediënten

-6 porties
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snelle tiramisu van perzik met bitterkoekjes

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Klop de slagroom stijf met een mixer. Voeg halverwege de poedersuiker toe. Roer vervolgens op lagere snelheid de mascarpone door de slagroom.
2
Stap 2
Rasp de schil van de citroen fijn met een fijne keukenrasp. Meng door het slagroommengsel.
3
Stap 3
Snijd 2/3 van de bitterkoekjes in kwarten en snijd de perziken in smalle partjes.
4
Stap 4
Je kunt de tiramisu op meerdere manieren serveren: in een grote schaal, in kommetjes of in glazen potjes zoals op de foto. Houd deze volgorde aan (in totaal): ½ van de perzikpartjes, ½ van de slagroom, de perzikjam, bitterkoekjes, andere ½ van de perzikpartjes en andere ½ van de slagroom.
5
Stap 5
Garneer met de overgebleven bitterkoekjes en wat munt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mango kwarktaart
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes
Witte asperges met kaassaus uit de oven
Eton Mess recept

1 reactie

Merel

Ik moet dit eten. Nu.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op