Loaded hummus

Sinds ik deze versie van loaded hummus bedacht heb, heb ik deze versie inmiddels al drie keer op tafel gezet, zo’n fan ben ik ervan. Niet alleen omdat dit borrel- of lunchgerecht heel makkelijk te maken is, maar ook omdat het echt even anders dan anders is.

Loaded hummus

Je gebruikt de hummus als een soort ‘bodem’ voor alles wat je erop serveert. Ik koos voor een topping van kikkererwten, olijven, cherrytomaatjes en feta, maar kies vooral de topping die jij lekker vindt! Je kunt bijvoorbeeld ook in kleine stukjes gesneden komkommer of paprika toevoegen, ook lekker!

Serveer dit fijne borrelgerechtje met naan of platbrood en laat iedereen aan tafel dat brood dippen in de hummus. Je kunt er ook vorken bij geven en lekker prikken, wat je prettig vindt!

loaded hummus

Loaded hummus

10 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram hummus
  • 100 gram zwarte en groene olijven
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • klein handje kappertjes
  • peterselie ter garnering
  • 50 gram feta
  • klein beetje sumak of paprikapoeder
  • peper en zout
  • naan of platbrood

Bereiding

  • Schep de hummus in een grote schaal en verdeel het over de bodem.
  • Ontpit de olijven en verdeel ze over de hummus. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze schoon onder de kraan. Verdeel ze dan over de hummus.
  • Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en verdeel ze samen met de kappertjes over de hummus.
  • Garneer de loaded hummus met peterselie, verbrokkelde feta en een beetje sumak of paprikapoeder. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer met naan of platbrood en gebruik het brood om de loaded hummus op te scheppen.
Pin dit recept
Afdrukken

Loaded hummus

 


Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk