Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Plantaardige appel/perencake met noten

Deze plantaardige appel/perencake met noten is de ideale herfstcake. Lekker luchtig en bijna romig van binnen met een vulling van kaneelappeltjes en peren en noten bovenop.

1,5 week geleden was het nog zomer, inmiddels gaan we naar de herfst. Dat vraagt om warme gerechten. Ik ga lekker aan de slag met soep en stamppot. Maar een andere smaak die niet kan ontbreken deze tijd van het jaar is wat mij betreft kaneel. Niets zo lekker als warme kaneelappeltjes, deze cake is dan ook de perfecte cake voor deze tijd van het jaar. En helemaal plantaardig, vegan dus!

Plantaardige appel/perencake met noten

Dit is niet zomaar een cake, maar een Oud-Hollandse cake met en twist. Vorige week schoof ik voor het eerst bij Miljuschka aan op RTL 4. In het programma Puur & Plantaardig liet ik zien hoe je deze plantaardige cake, zonder gebruik van eieren, boter en melk klaarmaakt. Alle ingrediënten die je voor de standaard cake zeker nodig hebt.

Plantaardige appel/perencake met noten

Ik heb heel veel vragen over het recept van de plantaardige cake gehad. Het duurde even, maar nu kan ik hem ook hier op de blog delen. Becel vloeibaar, ahornsiroop en amandelmelk zijn het geheim van de appel/perencake met noten. Het beslag smaakt net zoals je van een traditionele cake gewend bent, maar toch is het anders.

Vanavond (en volgende week vrijdag) ben ik er weer om 19.20 uur, deze keer maak ik een ander recept. Ga je kijken?

Klik hier voor alle recepten van Puur en Plantaardig.

Plantaardige appel/perencake met noten

Plantaardige cake met appel peer en noten

25 minuten
+ 1 uur
10 plakken

Ingrediënten

  • 50 gram Becel vloeibaar plus extra om in te vetten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 7 gram vanillesuiker
  • 2 eetlepels ahorn siroop
  • 200 ml amandelmelk
  • 200 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 appel geschild en in blokjes
  • 1 peer geschild en in blokjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram ongezouten noten grof gehakt

Extra benodigd: een cakeblik van 25 cm

    Bereiding

    • Vet een cakeblik in met margarine, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm en verwarm de oven voor op 175 graden.
    • Meng de margarine met de suiker en vanillesuiker. Roer dit even door met een garde tot het goed gemengd is. Doe hierna de ahorn siroop er door en roer goed door. Roer hierna de amandelmelk door het beslag.
    • Voeg hierna beetje bij beetje de bloem met een snuf zout en bakpoeder toe. Roer dit goed door zodat er geen klontjes ontstaan.
    • Roer in een kommetje de kaneel met de citroensap door de blokjes appel en peer. Roer 2/3 van het appel/peer mix door het beslag.
    • Meng de noten door het overgebleven appel/perenmengsel.
    • Giet het beslag in de vorm. Verdeel hierover de rest van het appel en perenmengsel met de noten.
    • Bak de cake in 60 - 70 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.

    Dit artikel schreef ik in samenwerking met Becel, lees mijn disclaimer.

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    4 Reacties

    1. Tjaja 14 september 2019 om 11:28

      Niet geschikt voor dialeten ?

    2. Sharon 14 september 2019 om 14:15

      Op de website van Becel kloppen de ingrediënten niet. Gelukkig kwam ik jouw orginele recept hier tegen.
      Uitgeprint en bakken maar!

    3. Peter 14 september 2019 om 20:01

      wat bedoel je met margarine?
      bij de ingrediënten staat alleen Becel vloeibaar

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept