Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Groene vega clubsandwich met mozzarella

Dat gezond ook lekker kan zijn bewijst dit broodje. Deze groene vega clubsandwich met mozzarella bevat veel groente, en is nog lekker ook. Win-win!

Het is september. En voor mij is dat de tijd om weer ‘back to normal’ te gaan zoals ik dat noem. Normaal doen met eten. Dat houdt in gezond(er) eten en minder snoepen. Het is een terugkerend fenomeen, in januari en september. Na een lekkere zomer waarbij ik mezelf steeds een beetje meer toe laat is het tijd om even op de rem te trappen. Geen snoep, koek, chocolade en chips. Maar tussendoortjes van fruit en lunchen met groente.

Groente eten met de lunch lastig? Vanaf nu niet meer! Deze groene vega clubsandwich met mozzarella en groene groenten is mijn nieuwe favoriete lunchgerecht. Waarom? Je maakt ‘m heel makkelijk, de lunch staat snel op tafel en je krijgt meteen lekker wat groente binnen. En niet onbelangrijk: hij is nog lekker ook!

Groene vega clubsandwich met mozzarella

Groene vega clubsandwich met mozzarella

De groene vega club sandwich met mozzarella zet je in een mum van tijd op tafel. Het is een goed gevulde sandwich van 3 sneden brood. Deze besmeren we met een beetje roomkaas, hier wordt de sandwich lekker smeuïg van. De groene groenten komkommer, avocado en spinazie zorgen voor de vitamientjes. Wij maken het broodje af met mozzarella. Heb je geen zin in mozzarella? Vervang die dan door een gebakken omeletje.

Vegetarische recepten

Op BrendaKookt.nl publiceren we steeds meer vegetarische recepten, zoals deze lekkere clubsandwich. Je vindt meer informatie over groenten en fruit op Veggipedia. Dé online encyclopedie met informatie en recepten over allerlei soorten groenten en fruit.

Groene vega clubsandwich met mozzarella

Groene vega clubsandwich met mozzarella

10 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 6 dikke boterhammen
 • roomkaas met kruiden
 • 1 komkommer
 • 1 rijpe avocado
 • 100 gram spinazie
 • 1 grote bol mozzarella
 • verse dille
 • peper en zout

Bereiding

 • Snijd de komkommer in dikke, schuine plakken. Snijd de avocado ook in plakken en was en droog de spinazie. Scheur de spinazieblaadjes indien nodig kleiner. Snijd de bol mozzarella ook in plakken.
 • Leg 2 boterhammen voor je op het werkblad. Smeer ze aan de bovenkant licht in met roomkaas. Verdeel er peper en zout over.
 • Verdeel de plakken mozzarella over 2 besmeerde boterhammen. Leg hierop de spinazieblaadjes. Keer de overige 2 besmeerde boterhammen om en leg ze met de besmeerde kant naar onderen op de spinazie. Druk goed aan.
 • Besmeer de bovenkant van de dubbele boterhammen nu weer met roomkaas en breng ze op smaak met peper en zout. Besmeer ook de overige 2 boterhammen met roomkaas.
 • Verdeel wat takjes verse dille over de 2 dubbeldekkers en verdeel daaroverheen de avocado en de komkommer. Keer de laatste 2 besmeerde boterhammen om en leg ze met de besmeerde kant naar onderen op de komkommer. Druk goed aan.
 • Snijd de 2 driedubbeldekkers nu in de lengte doormidden en serveer de driedubbeldekkers met wat groentechips.

Groene vega clubsandwich met mozzarella

Dit artikel schreef ik in samenwerking Veggipedia, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept