Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus

Als je eens iets anders wilt met falafel dan is dit dé oplossing. Een lekkere variatie op het broodje falafel. Deze falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus is een topper!

Tenminste, dat vond ik. Mijn twee tafelgenoten (man en peuter) waren het daar niet zo mee eens. Dat Joost geen fan van falafel is dat wist ik wel. Fem is een ander verhaal. Toen ik de schotel op tafel zette riep ze blij: ohh lekker mama, ik wil veel! Maar nadat we haar bord hadden opgeschept en ze een hap had genomen betrok haar gezicht. Ze vond het toch niet zo’n succes.

Maar laat je hierdoor niet afschrikken. Ik vond deze ovenschotel juist een topper. Het was helemaal mijn smaak, en is precies geworden zoals ik in mijn hoofd had.

Falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus

Falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus

Als ik falafel eet dan is het vaak met gegrilde groenten en hummus. In een couscous salade (zoals bij dit recept), tussen een wrap (zoals hier) of in een pitabroodje. Al was deze plaattaart ook echt een topper. En dat bracht me op het idee van deze falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus.

De basis van de schotel zijn aardappeltjes, met courgette, paprika en falafel balletjes. De saus die alles bij elkaar brengt maak ik van gegrilde paprika. Een soort muhammara, maar dan geen dip maar een saus. Kikkererwten en verkruimelde feta maken de falafel ovenschotel af.

Falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus

Falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus

20 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram aardappel in grove stukken
  • 1 pot gegrilde paprika’s 180 gram, uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 150 gram crème fraîche
  • 350 gram falafel balletjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 oranje paprika in blokjes
  • 60 gram kikkererwten
  • 50 feta verkruimeld
  • handje verse peterselie gehakt, ter garnering
  • olijfolie om in te vetten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Kook de aardappel 8-10 minuten voor.
  • Verwarm olie met knoflook in een koekenpan. Doe de uitgelekte gegrilde paprika’s er bij en bak dit 10 minuutjes mee.
  • Doe de gegrilde paprika’s met de knoflook in een keukenmachine of bakje van de staafmixer en pureer tot een saus. Roer de crème fraiche door de saus.
  • Verdeel de helft van de saus over de nog lege ovenschotel. Leg de aardappeltjes op de saus en verdeel hier de groenten over. Veredeel hier de rest van de saus over en leg de falafel balletjes er samen met de kikkererwten bij. Bestrooi met verkruimelde feta.
  • Verwarm de schotel 20 minuten in de oven. Garneer de falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus voor het serveren eventueel met gehakte peterselie.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Christianne 8 oktober 2019 om 09:26

    Heerlijk recept, mijn gasten en ik hebben er allemaal van gesmuld. Vooral de paprikasaus was om je vingers bij af te likken.

  2. Tanja 7 mei 2020 om 20:52

    Is dit gerecht ook in te vriezen? Wij zijn met twee en ik vind het altijd lastig om de helft van dingen te gebruiken (bijv. Halve pot gegrilde paprika).

    1. Brenda Hoff 25 mei 2020 om 06:42

      Hoi Tanja, dat kan. Al denk ik wel dat het bij deze ovenschotel dan misschien te droog wordt.

  3. Jannet 3 september 2020 om 19:26

    Deze zojuist gegeten: lekker! Ik doe er volgende keer nog wat meer feta op, kan ie best hebben ;-)

    1. Brenda Hoff 4 september 2020 om 05:56

      Wat leuk om te horen, en inderdaad meer feta mag best :)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept