Ga naar de inhoud

Plaattaart van falafel met gegrilde groenten

We beginnen de week hier op de blog altijd met een makkelijke maaltijd, een verantwoorde maaltijd na het weekend. En deze week is het maandagrecept wel heel erg lekker. Een plaattaart van falafel met gegrilde groenten. Falafel eet ik meestal in een salade (zoals bij dit recept) of op een...
25 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Plaattaart van falafel met gegrilde groenten

We beginnen de week hier op de blog altijd met een makkelijke maaltijd, een verantwoorde maaltijd na het weekend. En deze week is het maandagrecept wel heel erg lekker. Een plaattaart van falafel met gegrilde groenten.

Falafel eet ik meestal in een salade (zoals bij dit recept) of op een broodje. Maar deze keer gaf ik er een wel heel bijzondere twist aan. Deze plaattaart is echt een pareltje. Als je van falafel houdt, moet je deze plaattaart écht maken (ik heb dit gerecht zelf in korte tijd al 3 keer gegeten). De krokante bodem van bladerdeeg past zo goed bij de falafel en zachte gegrilde groenten.. Echt een feestje!

Plaattaart van falafel met gegrilde groenten

Plaattaart van falafel met gegrilde groenten

Als basis voor de plaattaart gebruik ik een bodem van bladerdeeg met muhammara (uit een potje). De muhammara maakt het geheel smeuïg en zorgt ook voor extra pit. Hierover verdeel ik de gegrilde groenten en een paar plakjes tomaat.

De falafel wordt in dit geval samen met de plaattaart in de oven gegaard, hierdoor worden de balletjes lekker knapperig. Na de oven maak ik de plaattaart af met rucola en feta. En ik kan het ook niet laten er een lik hummus bij te eten.

Plaattaart van falafel met gegrilde groenten

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze plaattaart van falafel met gegrilde groenten

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de courgette en aubergine in plakjes en bak de plakjes aan in een koekenpan met olie. Breng op smaak met zout, peper en een snuf komijnpoeder.
3
Stap 3
Snijd de tomaat ook in plakjes.
4
Stap 4
Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat een rechthoekige lap ontstaat en verdeel deze over het bakpapier. Vouw de randen van het bladerdeeg om zodat een klein randje ontstaat.
5
Stap 5
Prik met een vork gaatjes in het deeg. Besmeer het deeg hierna met de muhammara. Verdeel hierover de gebakken groenten en plakjes tomaat. Verdeel hierover de falafel en kikkererwten.
6
Stap 6
Bestrijk de randen van de taart eventueel met losgeklopt ei. Bak de plaattaart 30 minuten in de oven tot de bodem gaar en krokant is.
7
Stap 7
Maak de plaattaart af met een beetje rucola en verkruimelde feta. Serveer met hummus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Zomerse salade van gegrilde groenten met citroen-pestovinaigrette
Filodeegtaart met mascarponetopping en zomerfruit
Foccacia met pesto en gegrilde groenten

1 reactie

Jamie

Hij staat in de oven, ik ben heel benieuwd!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op