Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Couscous tandoori salade

Lunch, avondmaaltijd of tussendoor. Deze couscous tandoori salade kan wat mij betreft de hele dag door. Eet hem lauw-warm of koud. Ook dat kan allemaal.

Er wordt me vaak gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En dan zeg ik vaak: overal. Natuurlijk zie ik ook het een en ander op pinterest dat me inspiratie geeft. Maar ook krijg ik lekkere ideeën als ik bij een vriendin eet, of gewoon met iemand praat over eten. Als ik uiteten ga, en wanneer ik boodschappen doe.

Bij de Lidl zag ik eens een bakje couscous met kip tandoori. Ik heb geen idee meer wat er allemaal in de salade zat, toen ik het wilde kopen om te proeven kon ik het niet meer vinden. Ik ben het daarna ook nooit meer tegengekomen. Wel heb ik het genoteerd op mijn to-cook lijstje. Omdat ik er iets mee wilde.Het resultaat hiervan is deze lekkere couscous tandoori salade.

Couscous tandoori salade

Couscous tandoori salade

De couscous tandoori salade kan ik het beste omschrijven als fris-pittig. Door limoensap door de couscous te mengen is de couscous salade lekker fris. Dit past heel mooi bij de gekruide kip.

Voor de pittige tandoori kip had ik zelf een kruidenmengsel kunnen maken. Maar ik ging voor de makkelijke versie. Ik cheat door kant-en-klaar tandoorikruiden uit de supermarkt te gebruiken. Als je deze niet kunt vinden (Verstegen en Silvo hebben deze kruiden in assortiment) kun je ook even spieken bij dit recept.

Groenten kunnen bij dit recept niet ontbreken. Ik ging voor sperziebonen met rode ui, komkommer en rode paprika. Kikkererwten en feta (of geitenkaas) maken de couscous tandoori salade af.

Wanneer zet jij deze topper op tafel?

Couscous tandoori salade

Couscous tandoori salade

25 minuten
2 porties

Ingrediënten

 • 150 gram spelt couscous
 • 120 gram kipfilet in blokjes
 • tandoori kruiden
 • 150 gram sperziebonen uiteinden verwijderd
 • 1 rode ui in kleine stukjes
 • halve rode paprika in blokjes
 • 1/3 komkommer in kleine stukjes
 • handje peterselie gehakt
 • 2 eetlepels kikkererwten
 • sap van een halve limoen
 • feta of geitenkaas

Bereiding

 • Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Breng de kip op smaak met de tandoori kruiden. Bak de kip in olijfolie rondom aan en gaar.
 • Kook de sperziebonen in een pan met water 8 – 10 minuten beetgaar. Spoel de sperziebonen hierna onder de koude kraan. Zo blijven ze mooi groen en garen ze niet te ver door.
 • Roer de gewelde couscous los. Breng op smaak met zout en peper en roer de limoensap er door.
 • Verdeel de couscous over de borden. Verdeel hierover de rode ui, paprika en komkommer met de voorgekookte sperziebonen. Leg de blokjes kipfilet er op en verdeel de kikkererwten er om heen. Verkruimel de feta erover en maak de couscous tandoori salade af met verse peterselie.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. zaligkoken.nl 7 oktober 2019 om 09:19

  Wat een lekkere combi! Dit recept staat nog zeker op mijn maak-lijstje :)

 2. Desiree 12 oktober 2019 om 19:07

  Ik mis de tekst bij stap 4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept