Gekarameliseerde wortels met tijm en honing

Een altijd-goed bijgerecht, dat zijn deze gekarameliseerde wortels met tijm en honing. Super makkelijk om te maken, en valt bij groot en klein in de smaak. Bij mij thuis in ieder geval wel. Al vond die kleine het wel gek dat deze keer niet alle wortels oranje waren ;)

Sinds begin september volg ik trouw Masterchef Autralie. Mijn favo tv-programma, zo heerlijk om naar het koken te kijken. Bij een van de groepsopdrachten serveerden ze worteltjes met honing en tijm. Gek genoeg kreeg ik hier direct trek in. Dus de volgende dag ging ik ook met dit receptje aan de slag.

Gekarameliseerde wortels met tijm en honing

In de aflevering kookte ze de wortels voor in bouillon en sinaasappelsap. Thuis deed ik het wat simpeler, gewoon met water. Daarna gaan de wortels de oven in, met honing en tijm. En als ze er uit komen… kun je smullen.

Combineer de gekarameliseerde wortels met gebakken aardappeltjes, en een stuk vlees. Altijd goed. Zelfs bij het kerstdiner ;)

Gekarameliseerde wortels met tijm en honing

Gekarameliseerde wortels met tijm en honing

30 minuten
4 personen, bijgerecht

Ingrediënten

  • 800 gram wortelen eventueel in meerdere kleuren
  • 4 eetlepels honing
  • 3 takjes tijm
  • olijfolie om in te vetten

Bereiding

  • Kook de wortelen 10 minuten voor.
  • Verwarm de oven ondertusen voor op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal in en leg de wortels er in. Besprenkel met de honing, en roer beetje door elkaar zodat de honing verdeeld over de wortelen zit.
  • Ris de blaadjes van de tijm en strooi dit over de wortelen met honing.
  • Verwarm de wortelen 15 minuten in de oven. Serveer hierna direct.
Pin dit recept
Afdrukken

Gekarameliseerde wortels met tijm en honing

 

(Visited 97 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk