Oreo monchoutaart

Oreo en monchoutaart. Dat kan toch niet anders dan super lekker zijn? Deze oreo monchoutaart mag dan ook niet ontbreken hier op brendakookt.nl.

Deze taart maakte ik voor de verjaardag van Jill. Naast de slagroomtaart wilde ik nog een keuze hebben. Aangezien monchoutaart het altijd goed doet ging ik daarvoor. Met oreo had ik hem nog nooit eerder gedaan dus dat werd hem. Toen de visite al binnenkwam heb ik nog snel foto’s van de taart gemaakt. En maar goed ook, want het is echt weer een topper!

Oreo monchoutaart

Oreo Monchoutaart

Deze taart is mega simpel om te maken. Aan mijn basisrecept voor de no bake monchoutaart voeg ik letterlijk alleen oreo toe. Niet alleen in de bodem, maar ook in de vulling en als topping. 3-dubbel oreo dus..!

Tip: ik adviseer om de taart een dag van te voren te maken en hem een nachtje in de koelkast te laten opstijven. Verdeel de oreo’s die je als topping gebruik last-minute (dus vlak voor je hem serveert) over de taart.

–> Wil je liever een andere taart dan oreo? Check deze to die for pindakaastaart of deze met stroopwafel en karamel. Nog twee toppers!

Oreo monchoutaart

Oreo monchoutaart

40 minuten
+ 3 uur
10 -12 punten

Ingrediënten

  • 350 gram oreo’s
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 8 gram vanillesuiker of 1 zakje
  • 100 gram witte basterdsuiker

Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

    Bereiding

    • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
    • Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel 250 gram oreo’s. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
    • Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Houd 8 oreo’s apart voor de garnering, verkruimel de rest grof en roer dit door het MonChou-mengsel.
    • Verdeel het mengsel over de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
    • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)
    • Halveer 6 oreo’s en verkruimel de rest grof. Verdeel de halve oreo’s over de monchoutaart en bestrooi met de grove kruimels.
    • Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.

    Tip: Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven.

      Pin dit recept
      Afdrukken
      Oreo monchoutaart


      Brenda Hoff
      Brenda Hoff
      Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
      3 comments
      1. Even een vraagje, kan ik in de plaats van Monchoukaas ook Philadelphiakaas gebruiken, deze kaas heeft ongeveer de zelfde structuur.

        1. ik zou dat niet doen. een kuipje monchou is wel het zelfde als philadelphia kaas maar de pakjes monchou zijn steviger.
          maar ik heb hem nog nooit gemaakt dus misschien is er iemand anders die hier ervaring mee heeft.

      Geef een reactie

      Misschien vind je dit ook leuk