Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Cheesecake pompoen blondies

Ik ben een sucker voor alles dat met brownies te maken heeft. Als ik iets tegenkom dat lijkt op een brownie wil ik altijd proeven. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met een recept dat is geïnspireerd op de brownie, maar toch helemaal anders is. Deze cheesecake pompoen blondies bevatten namelijk geen chocolade. Wel pompoen, speculaaskruiden en een frisse roomkaaslaag als tegenhanger.

Cheesecake pompoen blondies

Cheesecake pompoen blondies

Blondies zijn het zusje van de brownie. In plaats van melk- of pure chocolade bevat het witte chocolade. Klik hier voor mijn favoriete blondie-recept. Bij deze cheesecake pompoen blondies is de chocolade vervangen door pompoenpuree. Een ingredient dat natuurlijk perfect past bij deze tijd van het jaar.

De speculaaskruiden die door het pompoenmengsel gaan maken dit compleet. Het maakt het een ultiem herfstrecept. Toch mistte ik nog iets, en daarom heb ik nog een cheesecake-laag toegevoegd. Zo proef je pompoen, maar ook een frisse tegenhanger. Pecannootjes en pompoenpitten maken de cheesecake pompoen blondies af.

De blondies zijn minder zoet dan je van een brownie of blondie gewend bent. Maar niet minder lekker hoor! Ga je er mee aan de slag?

Cheesecake pompoen blondies

Cheesecake pompoen blondies

20 minuten
+ 40 minuten
12 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 250 gram pompoenpuree afgekoeld, plus 3 eetlepels te garneren
  • 125 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snuf zout
  • 2,5 eetlepel speculaaskruiden kruiden
  • handje gehakte pecannoten
  • eetlepel pompoenpitten

Voor de roomkaaslaag:

  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een vierkante bakvorm in of bekleed eventueel met bakpapier.
  • Verwarm de roomboter in een pannetje op laag vuur. Mix 2 eieren met de suiker tot een egaal mengsel. Mix hierna de gesmolten boter erdoor. Als alles goed gemengd is roer je de pompoenpuree erdoor. Meng hierna de bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden door het mengsel.
  • Bereid in een andere kom de roomkaaslaag door deze ingrediënten goed met elkaar te mengen.
  • Verdeel het pompoenmengsel over de bakvorm. Verdeel hierover de roomkaaslaag. Verdeel tot slot nog een beetje extra pompoenpuree over de roomkaas en bestrooi dit met de pecannoten en pompoenpitten.
  • Bak de Cheesecake pompoen blondies 35 – 40 minuten in de oven.

Cheesecake pompoen blondies

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

  1. Audrey 18 oktober 2019 om 15:20

    Wat een origineel idee! Heel herfstig :)

  2. Marit 25 oktober 2019 om 13:08

    Echt een aanrader, want hij was heerlijk! Ook een plaatje om te zien met de pecannoten, pompoenpitten en wat pompoenpuree er nog over.

  3. Linda 26 oktober 2019 om 09:59

    Ik heb eigenlijk nog nooit iets met pompoen gemaakt,maar dit recept maakt me heel nieuwsgierig. Hoe groot moet een pompoen zijn om 250 gram puree te krijgen en hoe lang kook je dat?

    1. Brenda Kookt 29 oktober 2019 om 14:13

      Wat leuk om te horen Linda, een halve pompoen is vaak genoeg voor 250 gram pompoenblokjes. Ik speel soms ook vals, door pompoenblokjes te kopen (uit koeling of vriezer)

      1. Linda 30 oktober 2019 om 21:37

        Dank je, kunnen mijn collega’s weer proefkonijntjes zijn. Je kalender vandaag ook binnen gekregen.

    2. Marit 29 oktober 2019 om 15:19

      Snijd de pompoen doormidden en schep de pitten en het vlezige gedeelte eruit. Snijd nu ook de schil eraf. Snijd de pompoen in ongeveer gelijke stukken van 2×2 cm.
      Je hebt twee opties: de pompoen koken of roosteren in de oven. Koken is wat sneller, maar in de oven krijgt het net wat extra smaak.
      Om de pompoen te roosteren in de oven verwarm je de oven voor op 200 graden en bedek je een bakplaat met bakpapier. Leg de stukken hierop en rooster ze ongeveer 30 minuten in de oven. Check of ze helemaal zacht zijn en dan zijn ze klaar.
      Je kan ze ook koken en dan duurt het ongeveer 5-10 minuten.
      Als de pompoen gaar is kan je het pureren met een staafmixer, in een blender of keukenmachine.
      Wil je het gebruiken voor hartige recepten dan kan je tijdens het roosteren wat olijfolie, peper en zout eroverheen doen. Heb je het gekookt? Dan kan dit tijdens het pureren. Een hokkaido pompoen geeft iets meer een oranje kleur en is iets zoeter dan een flespompoen.

      1. Linda 30 oktober 2019 om 21:37

        Bedankt voor je reactie

  4. Linda 30 oktober 2019 om 21:38

    Bedankt voor je reactie

  5. Carine 4 november 2019 om 10:30

    Zaterdagavond gemaakt, gisteren met de visite gegeten, en hij is schoon op gegaan. Heerlijk!

  6. Marlouke 30 oktober 2020 om 17:43

    5 sterren
    Super lekker! Vandaag gemaakt en echt top recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept