Ik ben een sucker voor alles dat met brownies te maken heeft. Als ik iets tegenkom dat lijkt op een brownie wil ik altijd proeven. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met een recept dat is geïnspireerd op de brownie, maar toch helemaal anders is. Deze cheesecake pompoen blondies bevatten namelijk geen chocolade. Wel pompoen, speculaaskruiden en een frisse roomkaaslaag als tegenhanger.
Cheesecake pompoen blondies
Blondies zijn het zusje van de brownie. In plaats van melk- of pure chocolade bevat het witte chocolade. Klik hier voor mijn favoriete blondie-recept. Bij deze cheesecake pompoen blondies is de chocolade vervangen door pompoenpuree. Een ingredient dat natuurlijk perfect past bij deze tijd van het jaar.
De speculaaskruiden die door het pompoenmengsel gaan maken dit compleet. Het maakt het een ultiem herfstrecept. Toch mistte ik nog iets, en daarom heb ik nog een cheesecake-laag toegevoegd. Zo proef je pompoen, maar ook een frisse tegenhanger. Pecannootjes en pompoenpitten maken de cheesecake pompoen blondies af.
De blondies zijn minder zoet dan je van een brownie of blondie gewend bent. Maar niet minder lekker hoor! Ga je er mee aan de slag?
Cheesecake pompoen blondies
Ingrediënten
- 100 gram roomboter
- 2 eieren
- 100 gram kristalsuiker
- 250 gram pompoenpuree afgekoeld, plus 3 eetlepels te garneren
- 125 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- Snuf zout
- 2,5 eetlepel speculaaskruiden kruiden
- handje gehakte pecannoten
- eetlepel pompoenpitten
Voor de roomkaaslaag:
- 200 gram roomkaas
- 75 gram suiker
- 1 ei
- 1 eetlepel bloem
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een vierkante bakvorm in of bekleed eventueel met bakpapier.
- Verwarm de roomboter in een pannetje op laag vuur. Mix 2 eieren met de suiker tot een egaal mengsel. Mix hierna de gesmolten boter erdoor. Als alles goed gemengd is roer je de pompoenpuree erdoor. Meng hierna de bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden door het mengsel.
- Bereid in een andere kom de roomkaaslaag door deze ingrediënten goed met elkaar te mengen.
- Verdeel het pompoenmengsel over de bakvorm. Verdeel hierover de roomkaaslaag. Verdeel tot slot nog een beetje extra pompoenpuree over de roomkaas en bestrooi dit met de pecannoten en pompoenpitten.
- Bak de Cheesecake pompoen blondies 35 – 40 minuten in de oven.

