Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Sinterklaastaartjes -Cheesecake met kruidnoten

Hij komt, hij komt! Yes, vanaf morgen mogen we weer los met Sinterklaaslekkernijen. Als je Brenda Kookt al langer volgt dan weet je dat ik ieder jaar weer los ga met sinterklaasrecepten. Op deze pagina vind je al het lekkers bij elkaar. Van Sinterklaastaarten tot cakes, tiramisu en natuurlijk mogen homemade kruidnoten ook niet ontbreken. De komende weken komen daar nog een paar recepten bij. Vandaag trappen we af met hele lekkere Sinterklaastaartjes – Cheesecake met kruidnoten.

Sinterklaastaartjes -Cheesecake met kruidnoten

Deze Sinterklaastaartjes zijn gebaseerd op de MonChou Sinterklaastaart die ik 5 jaar geleden met jullie deelde. Al 5 jaar is het een HIT! Ieder jaar is het weer het meest bekeken, en gemaakte, sinterklaasrecept. Het leek me leuk dit recept in een nieuw jasje te steken. Deze keer is het een gebakken cheesecake in mini variant.

Sinterklaastaartjes – Cheesecake met kruidnoten

De Sinterklaastaartjes zijn mini cheesecakes. Kleine 1-persoons taartjes die lekker weg eten uit de hand.

Je maakt ze met een muffinvorm, dit gaat het beste met een siliconenvorm. Gebruik je een metalen bakvorm? Bekleed de onderkant van de vormpjes dan met bakpapier, hierdoor komen ze gemakkelijker los. Verder heb je geen vormpjes of dergelijke nodig.

Voor deze cheesecakes heb ik uiteraard een bodem van kruidnoten gebruikt. Aan de vulling heb ik koek- en speculaaskruiden toegevoegd. Als topping kun je gaan voor Nutella of gesmolten chocolade. Ik ging voor de gesmolten chocolade. De Sinterklaastaartjes top je af met gehakte (truffel)kruidnoten.

Sinterklaastaartjes -Cheesecake met kruidnoten

Sinterklaastaartjes -Cheesecake met kruidnoten

30 minuten
+ 25 minuten
12 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter of margarine op kamertemperatuur
  • 100 gram kruidnoten
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-essence
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 400 gram roomkaas naturel
  • 80 gram melkchocolade
  • truffel kruidnoten voor de versiering

Extra benodigd: siliconen muffinvorm

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in.
    • Maal de kruidnoten fijn met een keukenmachine of bakje van de staafmixer. Verwarm 75 gram van de boter in een klein pannetje. Roer als de boter gesmolten is het kruim van de kruidnoten erdoor.
    • Verdeel het kruim over de muffinvormpjes. Druk dit met de achterkant van een lepel aan.
    • Klop de suiker met de eieren en daarbij de zachte boter op. Roer hierna de vanille, roomkaas en koek- en speculaaskruiden erdoor.
    • Verdeel het roomkaasmengsel over de muffinvormpjes. Strijk het glad met de achterkant van een lepel.
    • Bak de sinterklaas taartjes in 25 minuten gaar. Laat de taartjes hierna afkoelen op het aanrecht. Zet de cheesecakes hierna nog een uurtje in de koelkast, hierna komen ze gemakkelijker uit de vorm.
    • Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie (klik hier om te lezen hoe je dit het beste kunt doen). Verdeel de chocolade over de taartjes en maak het af met stukjes gehakte pepernoot.

    Sinterklaastaartjes -Cheesecake met kruidnoten

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    7 Reacties

    1. Marion 15 november 2019 om 09:13

      Hoeveel van de boter gaat in de bodem?
      Zie dat er 1x boter in de ingrediëntenlijst staat maar bij punt 4 wordt nog een keer boter gebruikt.

      Lijkt me trouwens een héérlijk recept.
      Ga ze zeker in de aankomende periode maken x

      1. Brenda Kookt 15 november 2019 om 09:36

        Scherp van je, bedankt voor je reactie. Ik heb het aangepast. Eerst gebruik je 75 gram van de boter, daarna nog een keer 50 gram.

    2. Rachel Kromdijk 15 november 2019 om 12:05

      Och bedankt voor het delen van dit recept, ziet er zeer smakelijk uit

    3. Marja 15 november 2019 om 15:12

      Hi Brenda,
      Ze zien er errug lekker uit en ik ben echt dol op cheesecake! Dus je raad vast al wat ik zeer binnenkort ga maken? hihihi
      Als ik een lekkere cheesecake zie…dan kan ik het niet laten. Dan móét ik hem maken of op z’n minst proeven. Hmmm zoooooo lekker.
      Bedankt voor de tip en tot de volgende keer.
      Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill.

    4. Atina 26 november 2019 om 04:05

      Hoi Brenda, wat voor roomkaas gebruik je bij de cheesecakejes?

      Groetjes Atina

      1. Brenda Kookt 29 november 2019 om 13:34

        Hoi Atina, ik gebruik neutrale roomkaas. Bijvoorbeeld Philadelphia, maar je kunt ook andere merken gebruiken.

    5. Jo 4 december 2019 om 20:56

      Hoi,
      Kan je bijvoorbeeld ook monchou gebruiken ipv roomkaas?
      Recept ziet er heerlijk uit :)

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept