Ga naar de inhoud

Ontbijtcake van havermout met bessen en chocolade

In de winter heb ik minder zin in koude ontbijtjes. De koude smoothies, yoghurtbowls en boterhammen staan bij mij dus ook nauwelijks op tafel. Liever kies ik voor warme havermout, bananenpannenkoekjes of – sinds kort – dit winters ontbijtje uit de oven. Ontbijtcake van havermout met bessen en chocolade. Na...
10 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Ontbijtcake van havermout met bessen en chocolade

In de winter heb ik minder zin in koude ontbijtjes. De koude smoothies, yoghurtbowls en boterhammen staan bij mij dus ook nauwelijks op tafel. Liever kies ik voor warme havermout, bananenpannenkoekjes of – sinds kort – dit winters ontbijtje uit de oven. Ontbijtcake van havermout met bessen en chocolade.

Na een Pinterestzoektocht naar andere warme ontbijtjes kwam ik een soortgelijk ovenontbijtje tegen dat een stuk gezonder was en allemaal ingredienten bevatte die ik niet standaard in de kast heb staan. Tijd dus voor een simpeler en ietsje minder gezonde variant!

Ontbijtcake van havermout met bessen en chocolade

Ontbijtcake van havermout met bessen en chocolade

Dat werd deze lekkere ontbijtcake waarbij je havermoutvlokken mengt met wat suiker (ik heb me ingehouden!), kaneel en eieren en melk. Als laatste gaat er nog wat gesmolten boter doorheen, wat diepvriesbessen en pure chocoladevlokken. Het resultaat is superlekker, al zeg ik het zelf!

Wij eten doorgaans een dag of 4 van deze hoeveelheid. Iedere ochtend een stukje afsnijden en opwarmen in de oven of magnetron, zodat de chocolade weer smelt. Jammie! Neem er wat kwark bij en wat zoete agavesiroop en je lekkere, winters ontbijtcake is klaar!

Ontbijtcake van havermout met bessen en chocolade

Ontbijtcake van havermout met bessen en chocolade

 

Ingrediënten

extra benodigd: ovenschaal!

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ontbijtcake van havermout met bessen en chocolade

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de ovenschaal met bakpapier of vet ‘m in met boter.
2
Stap 2
Meng in een kom de havermoutvlokken met de suiker en de kaneel. Voeg ook het snufje zout toe.
3
Stap 3
Klop de eieren los en voeg ze dan samen met de melk toe aan de havermoutmix. Roer daar 200 gram van de diepvriesbessen en de grof gesneden chocolade doorheen.
4
Stap 4
Meng als laatste de gesmolten boter door de havermout. Doe de mix vervolgens in de ovenschaal. Strooi de overgebleven bessen en de amandelstiften eroverheen.
5
Stap 5
Bak het winters ontbijtje in 45 minuten af in de oven.
6
Stap 6
Serveer het winters ontbijtje met kwark, wat kaneel en wat agavesiroop.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op