Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

Vandaag staat er vis op het kerstmenu. Niet als hoofdgerecht, maar als voorgerecht of tussengerecht. Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado. Een lekker fris visrecept dat het goed doet in een gevarieerd menu.

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

Paling is een lekkere en supergezonde vis, meestal uit Nederland, boordevol omega3-vetten en vitamine D. Het is een oer-Hollandse delicatesse met een unieke smaak die ook bij het kerstdiner niet misstaat. Door te kiezen voor paling met het blauwe ESF® logo draag je bij aan het in stand houden en bevorderen van de natuurlijke palingstand, zodat we allemaal paling kunnen blijven eten.

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

Bij de paling maak ik een luchtige mierikswortelcrème van slagroom en geraspte mierikswortel. Dit combineert heel mooi met de unieke smaak van de paling. Hierbij serveer ik frisse blokjes appel, romige avocado en tomaatjes.

Tip: maak de mierikswortelcrème vooraf en bewaar deze in de koelkast. Snijd de overige ingrediënten alvast in blokjes, vergeet de appel en avocado niet te mengen met een beetje citroensap tegen verkleuring. Zo hoef je voor het diner alleen de borden nog op te maken.

Wil je meer inspiratie met paling? Bekijk deze salade met paling en roggebrood die ik eerder met jullie deelde. En bekijk hier nog meer palingrecepten van ikhouvanpaling.

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

20 minuten
6 peresonen

Ingrediënten

  • 3 stukken paling gehalveerd
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram zure room
  • 3 tl geraspte mierikswortel
  • ½ groene appel
  • ½ avocado
  • sap van ½ citroen
  • 12 gele en oranje cherrytomaten
  • 12 blaadjes rucola
  • eventueel cress ter garnering
  • peper

Bereiding

  • Klop de slagroom op. Roer de zure room en mierikswortel erdoor. Zet dit weg in de koelkast.
  • Snijd de appel in kleine blokjes, meng een klein beetje citroensap door de appelblokjes om verkleuring tegen te gaan.
  • Snijd de avocado in blokjes en meng hier ook een klein beetje citroensap door. Halveer de tomaatjes.
  • Neem een volle eetlepel van de mierikswortelcrème en lepel dit op het bord. Strijk dit met de achterkant van een lepel uit.
  • Leg de paling op de mierikswortelcrème en verdeel hierom heen de blokjes appel en avocado. maak af met rucola, tomaatjes en cress. Breng tot slot op smaak met peper uit de molen.

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

Dit artikel schreef ik in samenwerking ikhouvanpaling, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Hiske 30 december 2019 om 22:26

    Ziet er heerlijk uit! Kun je de mierikswortelcreme ook de avond van tevoren al maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept