Eierkoeken

Het is lang geleden dat we een recept voor koek hebben gedeeld. Daarom is het de hoogste tijd om daar weer eens verandering in te brengen. Deze keer gaan we voor eierkoeken.

Via Instagram zag ik bij Angela van de webshop Like2Cook regelmatig voorbijkomen dat ze eierkoeken maakte. En dat maakte me nieuwsgierig en ik kreeg er trek in. Dus vroeg ik het recept.

Het bleek super simpel te zijn om de koeken zelf te maken. En de zelfgemaakte koeken zijn nog veel lekkerder dan die uit de supermarkt.

Eierkoeken recept

Eierkoekenrecept

Eierkoeken zijn luchtige koeken, dat komt doordat je eieren met suiker opklopt. Hierdoor worden de eieren schuimig. Hierna roer je de bloem, bakpoeder en het zout erdoor en is je beslagje al klaar.

Er komt geen boter of vet aan deze koeken te pas. Hierdoor wordt het soms ook als een gezondere koek gezien. De de koeken bevatten echter voornamelijk koolhydraten, waarvan een groot deel suiker is.

Klik hier voor nog maar lekkere koeken,

Eierkoeken recept

Eierkoeken

15 minuten
+ 14 minuten
12 stuks

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 100 gram suiker
 • 100 gram bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • snuf zout

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
 • Klop de eieren samen met de suiker op met een mixer. Mix dit door tot de eieren zijn opgeschuimd. Doe hierna de bloem, bakpoeder en snuf zout erbij en roer dit kort door met een spatel.
 • Verdeel met een lepel hoopjes beslag over de bakplaten. Let op: in de oven zetten de koeken nog uit, dus zorg voor voldoende ruimte tussen de hoopjes beslag.
 • Bak de eierkoeken 12 tot 14 minuten in de oven. Laat de koeken afkoelen op de bakplaat.
 • Bewaar de homemade eierkoeken in een afgesloten plastic zak of afgesloten koektrommel.
Pin dit recept
Afdrukken

Eierkoeken recept

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Hi Brenda,
  Super leuk het eierkoek recept ! Ben er stapel op maar gaat daar niet een soort van bakkers ammoniak in ? En waar is dat te koop ?

 2. Geprobeerd! Het resultaat was best lekker, maar het wordt gauw zwart aan de zijkanten. De tijd dat het in de oven zit luistert echt heel nauw. Als het lekker begint te ruiken, haal ik het de volgende keer direct uit de oven, in plaats van wachten tot er 12 minuten verstreken zijn.

  1. Dan ging het bij jouw oven heel snel Erik. Iedere oven is helaas anders. Ik heb meerdere batches gebakken inmiddels, soms ook wat langer in de oven gelaten. Maar bij mij werden ze nooit zwart aan zijkanten.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk