Het is lang geleden dat we een recept voor koek hebben gedeeld. Daarom is het de hoogste tijd om daar weer eens verandering in te brengen. Deze keer gaan we voor eierkoeken.
Via Instagram zag ik bij Angela van de webshop Like2Cook regelmatig voorbijkomen dat ze eierkoeken maakte. En dat maakte me nieuwsgierig en ik kreeg er trek in. Dus vroeg ik het recept.
Het bleek super simpel te zijn om de koeken zelf te maken. En de zelfgemaakte koeken zijn nog veel lekkerder dan die uit de supermarkt.
Eierkoekenrecept
Eierkoeken zijn luchtige koeken, dat komt doordat je eieren met suiker opklopt. Hierdoor worden de eieren schuimig. Hierna roer je de bloem, bakpoeder en het zout erdoor en is je beslagje al klaar.
Er komt geen boter of vet aan deze koeken te pas. Hierdoor wordt het soms ook als een gezondere koek gezien. De de koeken bevatten echter voornamelijk koolhydraten, waarvan een groot deel suiker is.
Klik hier voor nog maar lekkere koeken,
Eierkoeken
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 100 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Klop de eieren samen met de suiker op met een mixer. Mix dit door tot de eieren zijn opgeschuimd. Doe hierna de bloem, bakpoeder en snuf zout erbij en roer dit kort door met een spatel.
- Verdeel met een lepel hoopjes beslag over de bakplaten. Let op: in de oven zetten de koeken nog uit, dus zorg voor voldoende ruimte tussen de hoopjes beslag.
- Bak de eierkoeken 12 tot 14 minuten in de oven. Laat de koeken afkoelen op de bakplaat.
- Bewaar de homemade eierkoeken in een afgesloten plastic zak of afgesloten koektrommel.
