Bliss balls met kokos, pindakaas en chocola

Een lekker tussendoortje, dat niet eens zo heel ongezond is. Deze bliss balls met kokos, pindakaas en chocola zijn een topper!

Ik was op zoek naar een tussendoortje dat makkelijk te maken was en dat niet heel ongezond zou zijn. Ik kwam uit op bliss balls. De naam zegt het al, hemelse balletjes die je van van alles en nog wat kan maken. Vaak zijn ze gemaakt van noten en andere smaakmakers. Ik maakte ze met kokos, pindakaas en chocola. 

Bliss balls met kokos, pindakaas en chocola

Bliss balls met kokos, pindakaas en chocola

Ik koos voor een combinatie van snickerssmaken en een lichte bountysmaak, om zo echt hemelse bliss balls te kunnen maken. Amandelen, pindakaas, kokos en chocolade. Loopt het water je al in de mond?

Deze bliss balls met kokos en amandelen waren zo’n succes dat ik er een jubelend appje naar Brenda over stuurde. In dit soort gevallen is het toch jammer dat we niet dichter bij elkaar wonen zodat we allebei kunnen proeven. Want deze lekkere balletjes, die moet je geproefd hebben! Ze zijn dan ook niet voor niets mijn nieuwe favoriete tussendoortje. 

Deze balletjes zijn gemaakt van pure noten en kokos en daarom best zwaar. Je hebt aan 1 balletje meer dan genoeg als tussendoortje. Ideaal, daarna zit je zo vol dat je het makkelijk volhoudt tot aan het avondeten!

Bliss balls met kokos, pindakaas en chocola

Bliss balls met kokos, pindakaas en chocola

15 minuten
10 -12 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram amandelen blank, zonder bruin velletje
  • 1 theelepel agavesiroop
  • snuf zout
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel water
  • 100 gram kokosrasp
  • 50 gram chocolade ik gebruikte puur en wit

Bereiding

  • Doe de amandelen met de agavesiroop, de snuf zout en de eetlepel pindakaas in de keukenmachine. Draai net zo lang totdat de amandelen een pasta zijn geworden. Voeg eventueel een eetlepel water toe, maar doe dit echt pas na een tijdje! De amandelen hebben even de tijd nodig om een pasta te worden.
  • Roer dan de kokosrasp door de amandelpasta.
  • Vorm met je handen balletjes van 2-3cm doorsnede. Leg ze daarna in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de chocolade in de magnetron tot deze net aan gesmolten is. Verdeel de gesmolten chocolade over de bliss balls en laat ze dan uitharden in de koelkast.
  • Bewaar de bliss balls in de koelkast. Ze zijn ongeveer 1 week houdbaar.
Hoofdgerecht
Pin dit recept
Afdrukken

Bliss balls met kokos, pindakaas en chocola


Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk