Lentequiche van courgette en geitenkaas

Het is tijd voor lente op het blog! Mag ook wel, na die lange winter met alle winterse smaken. Ik vind het altijd heerlijk als de lente weer aanbreekt en ik aan de slag kan met lichtere lentesmaken. Een van de eerste lenterecepten die ik maakte was deze lentequiche van courgette en geitenkaas.

Lentequiche van courgette en geitenkaas

Lentequiche van courgette en geitenkaas

Ik vind courgette en geitenkaas echt van die typische ingrediënten voor de lente. Dat komt omdat beide ingrediënten lichte smaken en kleuren hebben. En ook lente-uitjes (de naam zegt het al ;-) ) zijn ideaal voor lentegerechten. Dus combineerde ik deze drie in een heerlijk en makkelijk gerecht voor het avondeten!

Het bijzondere aan deze quiche is dat je geen gewoon quichedeeg of bladerdeeg gebruikt. Ik gebruikte namelijk croissantdeeg. Dat geeft deze quiche een romiger smaak dan wanneer je gewoon deeg gebruikt. En het zorgt ervoor dat je deze lentequiche van courgette en geitenkaas ook prima tijdens een lunch op tafel kunt zetten – ideaal!

Lentequiche van courgette en geitenkaas

Lentequiche van courgette en geitenkaas

20 minuten
+ 45 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 groot blik croissantdeeg
  • 2 courgettes
  • 5 lente-uitjes
  • 4 eieren
  • 175 ml kookroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • klein handje verse krulpeterselie
  • 150 gram geitenkaas op rol
  • Peper en zout
Extra benodigdheden:
  • Springvorm van 26 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier of vet ‘m in met boter.
  • Rol het croissantdeeg uit. Druk de naden dicht en gebruik vervolgens het deeg om de binnenkant van de springvorm te bekleden. Zorg dat de randen ongeveer 8cm hoog worden.
  • Snijd de courgettes in schijfjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
  • Verwarm een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de courgetteschijfjes totdat ze een deel van hun water kwijt zijn. Breng ze op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en laat ze kort afkoelen. Meng er daarna de lente-uiringetjes doorheen.
  • Klop de eieren los en meng ze met de kookroom en de geraspte kaas samen met de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper.
  • Snijd de geitenkaas in schijfjes.
  • Verdeel de afgekoelde courgetteschijfjes en lente-uiringetjes over de quichebodem. Schenk er vervolgens de eiermix overheen.
  • Verdeel de geitenkaasschijfjes over de quiche en vouw eventueel de randen van het croissantdeeg wat naar binnen.
  • Zet de taart in de oven en bak ‘m in 30-45min goudbruin in de oven.
| Afdrukken

Lentequiche van courgette en geitenkaas


3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk