Bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas

Deze bladerdeeghapjes, die moet je op tafel zetten tijdens de paasbrunch. Ook al doe je dit jaar maar een kleine brunch met het gezin, maak dit! De smaken van de bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas passen perfect bij elkaar. En dit doet het niet alleen lekker bij de paasbrunch, ook lekker als hapje bij de borrel.

Bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas

Bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas

Knapperig bladerdeeg, frisse, romige roomkaas en een lekker stukje gerookte zalm on top om het af te maken. Deze zalmhapjes zijn he-mels!

De roomkaas heb ik op smaak gebracht met citroen en dille, maar ook met honing. Deze combinatie is om je vingers bij af te likken. De honing geeft het net dat beetje extra, dat het heel goed doet bij het zoute van de zalm.

Wil je de bladerdeeghapjes van tevoren maken? Bak dan de bladerdeeg krokant en bewaar dit in een luchtdichte trommel. Het roomkaasmengsel kun je ook al van tevoren maken. Besmeer het bladerdeeg vlak voor het serveren met de roomkaas.

Klik hier voor meer geschikte recepten voor de paasbrunch.

Bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas

Bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas

10 minuten
+ 20 minuten
12 hapjes

Ingrediënten

  • 1/2 rol bladerdeeg of 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 gram naturel roomkaas
  • sap van ¼ citroen
  • 2 tl honing
  • 1,5 takje dille steeltjes verwijderd en blaadjes fijngesneden
  • 200 gram gerookte zalm in repen gesnede

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het deeg in 12 rechthoekige stukken, of halveer de plakjes bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en snijd de randen van de stukjes bladerdeeg half in, zodat je rondom een rand bladerdeeg overhoudt. Prik 5x met een vork gaatjes in het binnenste van het bladerdeeg.
  • Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee.
  • Bak het bladerdeeg in 20 minuten gaar en goudbruin en laat het hierna afkoelen.
  • Roer in een kom de roomkaas los en meng met citroensap, honing en 2/3 van de fijngesneden dille.
  • Besmeer het bladerdeeg met de roomkaas en beleg dit met de repen zalm. Maak de bladerdeeghapjes af door de overige gesneden dille erover te verdelen.
  • Serveer de bladerdeeghapjes hierna direct.
Bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas
Pin dit recept
Afdrukken

 

Bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk