Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Cajun pasta met kip en spinazie

Een pastagerecht, en wat voor eentje. Een hele simpele! Het is namelijk een eenpansgerecht. Deze cajun pasta met kip en spinazie en super easy om te maken.

Ook goed om te weten: door de cajunkruiden ben je misschien bang dat de pasta te pittig is? Dat is hij niet, zelfs onze 1-jarige genoot er van ;)

Cajun pasta met kip en spinazie

Cajun pasta met kip en spinazie

Ik ben gek op dit soort snelle recepten waar je maar 1 pan voor nodig hebt. Alle ingrediënten gaar je in dezelfde pan. Door de ingrediënten 1 voor 1 toe te voegen krijgen ze allemaal precies wat ze nodig hebben. Een langere of kortere bereiding.

Eigenlijk heeft dit one pot pasta recept drie fasen: het aanbakken van de kip, het garen van de pasta en het garen van de spinazie. Een dot crème fraîche zorgt er tenslotte voor dat de saus een beetje romig wordt.

Het resultaat is een super makkelijk en lekker pastarecept, allemaal in 1 pan. Ben je ook lekker snel klaar met de afwas!

Cajun pasta met kip en spinazie

Cajun pasta met kip en spinazie

10 minuten
+ 20 minuten
4

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet in blokjes
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes a 400 gram
  • 500 ml kippenbouillon
  • 350 gram penne pasta
  • 1 tl kristalsuiker
  • 350 gram verse spinazie
  • 100 gram crème fraîche
  • olijfolie om in te bakken
  • zout

Bereiding

  • Verwarm olie in een pan. Doe de kip in de pan, samen met de cajunkruiden. Roer door en bak de kip rondom aan. Doe als de kip rondom aangebakken is de ui erbij. Laat dit nog even mee fruiten.
  • Voeg hierna de tomatenblokjes, kippenbouillon en de penne toe. Voeg het suiker ook toe en doe hierna de deksel op de pan en laat dit 10 minuutjes zacht koken.
  • Doe hierna de spinazie bij de pan en laat de spinazie slinken. Roer de spinazie door de pasta.
  • Voeg tot slot de crème fraîche toe, roer door de pasta en verwarm dit nog even mee.
  • Serveer de pasta hierna direct.

Tip:

Houdt je van pittig(er) eten? Laat dan het schepje suiker er uit, en voeg 1/2 theelepel cajunkruiden extra toe.

Cajun pasta met kip en spinazie
Hoofdgerecht
Pasta

Cajun pasta met kip en spinazie

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

14 Reacties

  1. Henk van de Kolk 6 mei 2020 om 18:42

    4 sterren
    Cajun pasta met kip en spinazie.
    Lekker en eenvoudig recept.
    Had alleen geen spinazie en heb dit vervangen door courgette. Wel direct in de pan mee laten stoven.
    Ga ik vaker maken.

  2. Viky 8 mei 2020 om 09:52

    Wauw! Lekker!
    Kook jij de pasta eerst nog apart?

    1. Patricia 25 augustus 2020 om 17:26

      En? Eerst koken toch?

      1. Brenda Hoff 4 september 2020 om 06:03

        In dit geval niet, de pasta gaat bij de saus in de pan. Het is een eenpansgerecht/eenpanspasta.

        1. Loes 17 maart 2021 om 13:51

          1 ster
          Verse spinazie past er niet meer bij aan het eind ivm pan is al vol door pasta. Zou voor pasta erin doen
          Smaak is erg vlakjes. Zou meer kruiden inwinnen denk ik.

          1. Luuk 18 april 2021 om 18:47

            2 sterren
            Penne waren nogal ‘knapperig’ als je begrijpt wat ik bedoel.

  3. Angelle 9 mei 2020 om 22:36

    Het was heerlijk! Bedankt voor dit recept! Onze kids hebben er ook van gesmuld!

  4. Janine Dorrestein 22 mei 2020 om 19:24

    Ik vond hem heerlijk. Geen extra zout toegevoegd, prima op smaak! Vooor de kids misschien alleen de spinazie vooraf wat kleiner maken.

  5. Anja 7 januari 2021 om 16:54

    Deze gaan we zeker makebinnenkort!! Ook n handig recept voor vakantie/camping

  6. Esther 4 augustus 2021 om 18:37

    4 sterren
    Lekker hoor!! Hier zijn we er dol op.
    Past je pasta er niet meer in? Neem een grotere pan. Is je pasta te knapperig? Proef, check en kook nog iets langer tot goede consistentie ;)

    1. Thao 20 september 2021 om 19:44

      Zo is dat! smaken verschillen en de 1 houdt van al dente en de ander van een zachte pasta, maar de basis is prima.

  7. Sjaak 10 oktober 2021 om 19:03

    3 sterren
    We vonden het wat vlak en Papperig. Met pecorino Romano krijgt het meer een Italiaanse twist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept