Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Geroosterde kikkererwtensalade met fetadip

Warme lentedagen vragen om snelle en lichte maaltijden. Als je het mij vraagt tenminste. Ik zoek in de lente automatisch naar makkelijk te maken, snelle gerechten die gemaakt zijn van lichte smaken en lentegroenten. Ik eet ook weer vaker koud of lauwwarm in de lente. En met het heerlijke weer van de afgelopen tijd was het ook dit jaar niet anders. Tijd voor een echt lentegerecht dus! En deze geroosterde kikkererwtensalade met fetadip is echt ideaal voor nu!Geroosterde kikkererwtensalade met fetadip

Geroosterde kikkererwtensalade met fetadip

Ik combineerde in de oven geroosterde kikkererwten met mijn favo groenten die je koud kunt eten: komkommer, avocado, tomaat en paprika. Door de kikkererwten in de oven te roosteren, te mengen met koude groenten en te serveren op warm pitaboord of naan, krijg je een lekker lauwwarm gerecht. Ideaal voor deze overgangsperiode tussen winter en zomer!

Deze geroosterde kikkererwtensalade kun je op een pitabroodje of op naan serveren. Kies wat jij lekker vindt! Ik gebruikte naturel naan die al gevouwen in de verpakking zit, heel handig! Maar deze salade is net zo lekker op een pitabroodje! Probeer maar!

Geroosterde kikkererwtensalade met fetadip

Geroosterde kikkererwtensalade met fetadip

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 400 gram kikkererwten
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 komkommer
 • 1 avocado
 • 2 tomaten
 • 1 rode paprika
 • 1 rode ui
 • 1/2 citroen geperst
 • 100 g zure room
 • 50 g feta
 • 1 teentje knoflook
 • 1 handje verse munt
 • 4 naans of pitabroodjes
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze vervolgens met 2 eetlepels olijfolie, het paprikapoeder, komijnpoeder en peper en zout. Verdeel ze dan over de bakplaat en bak ze in 10 – 15 minuten goudbruin in de oven.
 • Snijd ondertussen de komkommer, avocado, tomaten en paprika in kleine blokjes en meng ze met 1 eetlepel olijfolie en het sap van de halve citroen in een kom. Snipper de rode ui en voeg ook deze toe. Breng op smaak met peper en zout.
 • Meng als laatste de zure room met de feta en een geperst teentje knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
 • Meng de kikkererwten door de groentenmix en verdeel hier kleingesneden blaadjes munt doorheen.
 • Serveer de kikkererwtensalade op naan of pitabroodjes en serveer de fetadip erbij.

Geroosterde kikkererwtensalade met fetadip

Geroosterde kikkererwtensalade met fetadip

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Comments

 1. Christel 8 mei 2020 at 08:13

  Wat voor pita broodjes zijn dat op de foto? Die zien er veel lekkerder uit dan die uit de plasticverplakking van de supermarkt ?

  Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: