Ga naar de inhoud

Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli

Dit is een recept naar mijn hart. Aardappelsalade met makreel. Maar dat niet alleen, ook met bloemkool en broccoli. Als dochter (en zus) van bloemkool- en broccolitelers zijn dit groenten die ik altijd super vers eet, vers van het land. Groenten waar ik heel graag een recept mee deel, omdat...
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli

Dit is een recept naar mijn hart. Aardappelsalade met makreel. Maar dat niet alleen, ook met bloemkool en broccoli. Als dochter (en zus) van bloemkool- en broccolitelers zijn dit groenten die ik altijd super vers eet, vers van het land.

Groenten waar ik heel graag een recept mee deel, omdat ik zo indirect ook het agrarisch bedrijf van mijn familie steun.

Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli

Seizoensgroenten

Deze groenten eet ik niet alleen vers van het land, ik weet ook dat niets zo lekker is als de Hollandse bloemkool en broccoli. Als een bloemkool niet uit Nederland komt proef ik het zelfs. Een echte kenner 😉 (misschien leuk om te bekijken: eerder heb ik het telen en groeien van de bloemkool in beeld gebracht, in dit artikel kun je dit bekijken).

Veel sectoren worden door het coronavirus getroffen, zo ook de harde werkers in de groente-en fruitsector. Als er iets onze aandacht verdient zijn het wel de telers, plukkers en verpakkers van onze groenten en fruit. Nu met de coronamaatregelen is het ook voor hen lastig om alle zeilen bij te zetten en de winkels te bevoorraden.

In samenwerking met het Groenten- en fruithuis ontwikkelde ik samen met 3 andere bloggers kleurrijke weekmenu’s met lekkere en gezonde recepten. Het tweede weekmenu staat nu online. Naast deze aardappelsalade met makreel vind je in dit menu lekkere gevarieerde recepten met seizoensgroenten. Klik hier om het  weekmenu op Veggipedia te bekijken.

Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli

Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli

De aardappelsalade met makreel is een ideale, makkelijke maaltijd voor een mooie zomerdag. Het bevat veel groenten en is door de dressing met magere kwark heerlijk fris. De bloemkool en broccoli roosteren we in de oven, samen met de gekookte krieltjes is dit een lekkere basis voor de salade. Rode ui, gekookt ei en makreel maken het compleet.

Je kunt de aardappelsalade heel goed van tevoren maken. Restjes doen het goed als lunch, of bijvoorbeeld bij de barbecue als bijgerecht.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met GroentenFruit Huis en NAGF, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de bloemkoolroosjes en broccoliroosjes over de bakplaat. Bestrooi met peper en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten 30 minuten in de oven. Laat de geroosterde groenten hierna afkoelen.
3
Stap 3

Kook de krieltjes in ruim water gaar. Kook de eieren in een andere pan met water hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze. Snijd hierna in partjes.

4
Stap 4
Maak de dressing door de kwark te mengen met mosterd, honing en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper.
5
Stap 5

Meng de dressing door de aardappeltjes en geroosterde groenten. Roer hierna de rode ui en ¾ van de makreel, ¾ van de partje gekookt ei door de salade. Garneer de salade met de overige makreel en partjes ei.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op