Ga naar de inhoud

Krokant bladerdeeg met citroenroom en zomerfruit

Het is bijna officieel zomer! En een van de redenen waarom ik ieder jaar weer blij ben als het zomer wordt, is dat er zoveel verschillende fruitsoorten in de schappen liggen. Zo ben ik gek op watermeloen, maar ook op steenfruit en verse ananas. Tijd dus om dat fruit te...
10 minuten Voorbereidingstijd
0 minuten Bereidingstijd
Delen op

Krokant bladerdeeg met citroenroom en zomerfruit

Het is bijna officieel zomer! En een van de redenen waarom ik ieder jaar weer blij ben als het zomer wordt, is dat er zoveel verschillende fruitsoorten in de schappen liggen. Zo ben ik gek op watermeloen, maar ook op steenfruit en verse ananas. Tijd dus om dat fruit te verwerken in een heerlijk zomers toetje met citroenroom! Krokant bladerdeeg met citroenroom en zomerfruit om precies te zijn.

Zomers toetje met citroenroom

Zomers toetje met citroenroom

Voor dit supermakkelijke toetje maakte ik een soort tompouce-delen: knapperig gebakken bladerdeeg uit de oven, heerlijk frisse citroenroom van slagroom en citroenkwark en uiteraard veel vers fruit als ultieme topping. Ik krijg er weer trek in als ik er alleen maar aan denk!

Het leuke van krokant bladerdeeg met citroenroom en zomerfruit is dat je het op twee manieren kunt serveren: als gebakje of in losse delen op tafel. Vooral dat laatste is heel leuk met de kids, die kunnen hun eigen gebakje samenstellen! En je kunt er dan ook voor kiezen om nog wat extra dingen toe te voegen, zoals stukjes koek, hagelslag of andere lekkernijen.

Ik houd het lekker bij deze frisse en romige combinatie. Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan maken!

zomers toetje met citroenroom

Krokant bladerdeeg met citroenroom en zomerfruit

 

 

Ingrediƫnten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze krokant bladerdeeg met citroenroom en zomerfruit

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 0 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 4 stukken (kwarten). Leg ze los van elkaar op de bakplaat en prik er met een vork zo veel mogelijk gaatjes in. Bestrooi de bladerdeegplakjes dan met poedersuiker en zet de bakplaat in de oven.
3
Stap 3
Bak de bladerdeegplakjes 15 minuten in de oven. Keer ze dan voorzichtig om en bak ze nog eens 5 minuten op de andere kant. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen.
4
Stap 4
Maak in de tussentijd de citroenroom. Sla hiervoor de slagroom stijf en roer er vervolgens de citroenkwark doorheen. Vind je de room niet zoet genoeg? Voeg dan wat poedersuiker toe.
5
Stap 5
Snijd je favoriete zomerfruit (ik gebruikte ananas, aardbeien, nectarines, bosbessen en frambozen) in stukjes. Ris de blaadjes munt van de takjes.
6
Stap 6
Je kunt de zomerse toetjes in zn geheel serveren of los. Voor het geheel: leg op ieder bordje 2-3 stukjes bladerdeeg, verdeel hierover een flinke schep citroenroom en verdeel het fruit en de munt eroverheen. Ook leuk: breng alles los naar de tafel en laat de mensen aan tafel hun eigen toetje samenstellen!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op