No bake bananensplit cheesecake

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inNo bake bananensplit cheesecake
Bewaren
In de zomer zet ik de oven liever niet aan – veel te warm! Maar iets lekkers maken als ik visite krijg (of gewoon als ik daar zelf zin in heb!) wil ik natuurlijk wel. Dus bedacht ik deze heerlijke, no bake bananensplit cheesecake waar de oven dus niet voor aan hoeft. Een bananensplittaart!
En deze taart blijkt een ware hit. We kregen ‘m zelf niet op, dus zette ik ‘m op de wijkapp en maar liefst 3 gezinnen waren bereid om ‘m te testen. Aan het eind van de avond kreeg ik massa’s foto’s van blije kids, afgelikte bordjes en volle buiken!
No bake bananensplit cheesecake
In deze no bake bananensplit cheesecake zitten alle ingrediënten die je ook verwacht in een echte bananensplit: bananen, slagroom en een beetje chocola. Uiteraard heb ik die ingrediënten aangevuld met echte cheesecake-ingredienten: roomkaas, kwark, suiker en een heerlijk brosse koekbodem. Ik zou zeggen: probeer de banansplittaart zelf!
Ingrediënten
Extra benodigd
- Extra nodig: brownievorm van ongeveer 25x25cm, dikke plastic zak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze no bake bananensplit cheesecake
Stap 1
Doe de spritsen in de plastic zak en gebruik je handen of een pan of deegroller om de koekjes kapot te slaan tot een soort gruis (je kunt hier uiteraard ook de keukenmachine voor gebruiken).Stap 2
Smelt de boter in een pannetje, haal daarna van het vuur en meng met de spritskruimels.Stap 3
Verdeel de koekmix over de bodem van de brownievorm en druk goed aan. Laat in de koelkast opstijven.Stap 4
Meng de roomkaas met de poedersuiker en de kwark. Dit kan met de hand of met de keukenmachine.Stap 5
Snijd de bananen in schuine plakken.Stap 6
Verdeel de roomkaasmix over de koekjesbodem en verdeel goed. Verdeel hierover de bananenplakken, maar houd enkele plakjes over ter garnering. Zet weer even in de koelkast.Stap 7
Sla de slagroom stijf en verdeel deze vervolgens over het roomkaasmengsel.Stap 8
Garneer de no bake bananensplitcheesecake met de overige bananenplakjes, pinda’s, aardbeien en in stukjes gesneden chocola.Ingrediënten
Extra benodigd
- Extra nodig: brownievorm van ongeveer 25x25cm, dikke plastic zak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze no bake bananensplit cheesecake
Stap 1
Doe de spritsen in de plastic zak en gebruik je handen of een pan of deegroller om de koekjes kapot te slaan tot een soort gruis (je kunt hier uiteraard ook de keukenmachine voor gebruiken).Stap 2
Smelt de boter in een pannetje, haal daarna van het vuur en meng met de spritskruimels.Stap 3
Verdeel de koekmix over de bodem van de brownievorm en druk goed aan. Laat in de koelkast opstijven.Stap 4
Meng de roomkaas met de poedersuiker en de kwark. Dit kan met de hand of met de keukenmachine.Stap 5
Snijd de bananen in schuine plakken.Stap 6
Verdeel de roomkaasmix over de koekjesbodem en verdeel goed. Verdeel hierover de bananenplakken, maar houd enkele plakjes over ter garnering. Zet weer even in de koelkast.Stap 7
Sla de slagroom stijf en verdeel deze vervolgens over het roomkaasmengsel.Stap 8
Garneer de no bake bananensplitcheesecake met de overige bananenplakjes, pinda’s, aardbeien en in stukjes gesneden chocola.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in