Mijn dochter noemde het een regenboog kommetje. Een vrolijk kommetje lekkers (al liet zij veel van de groenten staan..). Deze kleurrijke shoarma bowl is een ideale zomermaaltijd. Staat binnen mum van tijd op tafel, bevat veel groenten en is nog lekker ook!
Kleurrijke shoarma bowl
Een aantal ingrediënten bij elkaar in een kommetje. Simpel om te maken, maar vooral erg lekker. Couscous met reepjes kipshoarma en groenten.
In dit geval ben ik gegaan voor kleurrijke groenten. Rode ui en cherry tomaatjes, gele en oranje paprika en groene komkommer.
Shoarma wordt meestal gegeten met knoflooksaus, dat vond ik in dit geval niet passend. Een lepel hummus en verkruimelde feta maken deze zomermaaltijd af.
Meer receptinspiratie met shoarma?
Neem eens een kijkje bij deze maaltijden:
- Bami met kipshoarma
- Stamppotje van broccoli me shoarma
- Shoarma met rijst en zoete aardappel
- Shoarma salade met krokant brood
- Shoarma-ovenschotel met aardappel
Kleurrijke shoarma bowl
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet in reepjes
- shoarmakruiden
- 300 gram couscous
- 1 rode ui gesnipperd
- 100 gram cherry tomaatjes in kwarten
- 2 paprika’s (geel en oranje), in blokjes
- ½ komkommer in stukjes
- 80 gram feta verkruimeld
- 4 eetlepels hummus voor erbij
Bereiding
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kip in repen en breng op smaak met de shoarmakruiden.
- Verwarm olie in een pan en bak hier de kip rondom in aan een gaar.
- Verdeel de couscous over kommetjes en verdeel hierover de groenten, en reepjes kipshoarma. Maak af met een lepel hummus en verkruimelde feta.
- Het is lekker om de rainbow shoarma bowl zowel warm als koud te eten.
