Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Bolognese ovenschotel met aardappel

Schotels als deze kan ik iedere dag wel eten. Echte comfortfood, zeker in de koudere en natte maanden van het jaar. Deze bolognese ovenschotel met aardappel is gebaseerd op pasta bolognese. Omdat dat altijd goed is, en mijn kinderen er ook ontzettend van smullen leek het me lekker dit traditionele pastagerecht een andere twist te geven. Ik maakte er een complete ovenschotel van.

Bolognese ovenschotel met aardappel

Pasta bolognese is een gerecht dat denk ik bij iedereen bekend is. Een saus op basis van tomaat, gehakt, wortel, selderij en ui. Deze ingrediënten gebruik ik in deze schotel ook allemaal. Toch geef ik er een twist aan. Meestal wordt bolognese geserveerd met pasta, zoals in deze lasagne of in dit gerecht.

Maar vandaag doe ik het anders! In deze bolognese ovenschotel voeg ik geen pasta toe, maar aardappelschijfjes. Samen met kaas vormt dit een lekker korstje op de schotel.

Bolognese ovenschotel met aardappel

Bolognese ovenschotel met aardappel

De basis van de bolognese ovenschotel is de welbekende gehaktsaus met ui, bleekselderij en wortel. Wat hierbij niet mag ontbreken is tomatensaus. In dit geval voeg ik Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato Blokjes toe. Heinz Tomato Frito zorgt voor extra veel smaak aan de schotel, hierdoor voeg ik naast oregano en knoflook geen andere kruiden toe.

De saus verdeel je over een ovenschaal welke je belegt met plakjes aardappel en kaas. Door dit in de oven te bakken ontstaat een mooi goudbruin en knapperig korstje. Lekker!

Ga je toch liever voor een gerecht met pasta? Laat de aardappelschijfjes en kaas in dat geval achterwege en roer gekookte pasta door de saus.

Ben je opzoek naar meer inspiratie met Heinz Tomato Frito? Ik gebruik het vaak als basis voor pastasaus of gevulde wrap zoals ik deed bij dit recept. Het is ook heel erg lekker om te combineren met dit gehaktbrood.

Bolognese ovenschotel met aardappel

Extra benodigd:

Bolognese schotel met aardappel

30 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 wortels fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 courgette in blokjes
  • 350 gram Heinz Tomato Frito
  • 390 gram Heinz Tomato Blokjes
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 100 gram geraspte kaas
  • 650 gram aardappelschijfjes
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en bak de ui met knoflook even aan. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak dit 5 minuten mee. Doe hierna het gehakt erbij, roerbak dit circa 5 minuten rul. Breng op smaak met peper.
  • Voeg hierna de courgette toe, samen met de Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato Blokjes. Doe ook de kaneel en oregano erbij. Roer het door elkaar en verwarm dit mee. Breng de saus op hoog vuur aan de kook, draai het vuur vervolgens laag en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer dit af en toe door.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal alvast in.
  • Verdeel de bolognese-gehaktsaus over bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de aardappelschijfjes. Bestrooi dit met de kaas.
  • Bak de schotel 25 minuten in de oven en serveer hierna direct.

Bolognese ovenschotel met aardappel
Hoofdgerecht
Ovenschotel, Pasta, Vlees

Bolognese ovenschotel met aardappel

Dit artikel schreef ik in in samenwerking met Heinz.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

  1. Rob Borghmans 26 oktober 2020 om 13:07

    Moet je deze aardappel niet effe koken ? Worden ze zo wel gaar ?

    1. Brenda Hoff 27 oktober 2020 om 10:16

      Ik heb voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt, zie ingredientenlijst.
      Als je aardappelen zelf schilt en in plakjes snijdt dan is het inderdaad beter om ze even voor te koken.

  2. Ans 26 oktober 2020 om 13:09

    Dag Brenda, dank voor dit leuke recept. Ik vroeg me af: gebruik je eigen gemaakte aardappelschijfjes of een zakje kant en klaar? En als je eigen schijfjes gebruikt, kook je die dan van tevoren?

    1. Brenda Hoff 27 oktober 2020 om 10:16

      Hoi Ans, In dit geval heb ik voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt gebruikt. Maar je kunt ook aardappel in plakjes snijden en deze even voorkoken.

  3. Monica Prigge-Hulst 26 oktober 2020 om 17:20

    Hoi Brenda, hij staat nu in de oven. Ben zeer benieuwd. Bedankt voor de dit recept. Groetjes Monica

  4. Syl 26 oktober 2020 om 20:36

    In het stukje heb je het over knoflook en oregano toevoegen, bij de ingrediënten en instructie over kaneel en oregano… Wat gaat er in??

  5. Syl 26 oktober 2020 om 20:37

    Verkeerd gelezen… sorry! Beide gaan er in zie ik 😬

    1. M 27 oktober 2020 om 17:29

      Super lekker…heel het gezin blij,weer een nieuw recept er bij

  6. N.doodeman 27 oktober 2020 om 21:15

    Ik heb het vandaag gekookt ,dit is voor herhalng vatbaar.
    Had de aardappelen al wat gekookt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept