Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise

Ik vergeet soms om lunchrecepten te delen hier op de blog. Zonde, want het is zo lekker om afentoe wat uitgebreider te lunchen. En nu de lunchrooms dicht zijn moeten we daar thuis dan maar een feestje van maken. Dit broodje tonijnsalade met truffelmayonaise is een topper!

Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise

Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise

Ja, wat moet ik zeggen over een broodje tonijnsalade. Dat hij lekker is, en ik moet zeggen dat zijn bijna alles broodjes met tonijn. Het staat dan ook niet voor niets bij bijna alle lunchrooms op de kaart. Maar mijn broodje is anders dan anders. Want de truffelmayonaise tilt dit broodje next level.

Truffelmayonaise maakt alles lekker, zo ook dit broodje tonijnsalade. Samen met rode ui, komkommer, avocado en ei maakt het feestelijk broodje. Lekker voor het weekend, of als lunch tijdens het thuiswerken.

Lunchinspiratie

Kun je meer lekkere lunchinspiratie gebruiken? Neem eens een kijkje op deze pagina. Hier vind je alle lunchrecepten bij elkaar, van belegde broodjes zoals deze tot de lekkerst salades, pannenkoekjes en tosti’s.

Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise

Broodje tonijnsalade met truffelmayo

+ 15 minuten
2 stuks

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 blikje tonijn op water
  • 0,5 rode ui
  • 1 eetlepel verse peterselie fijngesneden
  • 2 eetlepels truffelmayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2 harde bollen
  • 2 handjes rucola
  • halve avocado in blokjes
  • 1/3 komkommer in blokjes
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook het ei in water hard. Laat het ei hierna schrikken en pel het. Snijd het ei in partjes.
  • Snijd de helft van de halve rode ui in halve ringen en snipper de overige rode ui fijn.
  • Giet het water van de tonijn en meng de tonijn met de fijngesnipperde rode ui, peterselie, truffelmayonaise, en yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de harde bollen open en verdeel er een handje rucola op. Verdeel hierover de tonijnsalade met truffelmayonaise. Verdeel hierover de uienringen, blokjes avocado en komkommer. Verdeel tot slot de partjes ei over de broodjes.

Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise
Lunch
Lunch

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept