Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Kipshoarma met geroosterde groenten

Zo in het begin van het nieuwe jaar hebben vele van ons het voornemer om gezonder te eten en minder te snacken. Een broodje shoarma past daar misschien niet helemaal bij? Dan heb ik in dit geval de oplossing: kipshoarma met geroosterde groenten. In dit geval kipshoarma met bloemkool en kikkererwten.

Zo lekker! Een gezondere variant op het welbekende broodje shoarma met knoflooksaus.

Kipshoarma met geroosterde groenten

Dit had een vegan shoarmabowl kunnen zijn, maar dat is het niet. Ik heb namelijk wel kipshoarma aan dit recept toegevoegd. De kruidige reepjes kipshoarma passen heel mooi bij de geroosterde groenten, in dit geval bloemkool, wortel en krokante kikkererwten.

Het is weer eens wat anders dan het standaard broodje shoarma met knoflooksaus.

Kipshoarma met geroosterde groenten

Deze maaltijd met  kipshoarma is super simpel om te maken. De bloemkool rooster ik samen met wortel, kikkererwten en rode ui in de oven. Ik breng dit op smaak met zout en peper en gemalen komijn.

Terwijl de groenten in de oven worden geroosterd bak ik in de koekenpan de kipshoarma gaar.

Voor het serveren roer ik de gebakken kipshoarma door de geroosterde groenten. Garneer met verse peterselie en serveer met naan of pitabrood en hummus erbij.

Dit broodje kipshoarma is misschien wel net zo lekker als de vette hap. Zet jij deze lekkere maaltijd op tafel?

–> Wil je liever iets anders met kipshoarma? Check dan het snelle recept van bami met kipshoarma. Of ga je liever voor een boerenkoolstamppot, bekijk dan dit recept.

Kipshoarma met geroosterde groenten

Kipshoarma met geroosterde groenten

20 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkool in roosjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 150 gram kikkererwten uitgelekt
  • 250 gram wortel in plakjes
  • 1,5 theelepel komijnzaad
  • 350 gram reepjes kipshoarma
  • hummus voor erbij
  • naanbrood of pitabrood voor erbij
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de blomkoolroosjes met de rode ui, kikkererwten en wortel over de bakplaat. Breng op smaak met zout en peper en komijnzaad.
  • Rooster de groenten 25 minuten in de oven.
  • Verwarm ondertussen een koekenpan met olijfolie en bak hier de kipshoarma in aan.
  • Verwarm de laatste 5 minuten het naanbrood mee in de oven.
  • Roer de gebakken kipshoarma door de geroosterde groenten.
  • Besmeer een naan of pitabroodje met hummus en beleg dit met het shoarma-bloemkoolmengsel. Garneer met peterselie.

Kipshoarma met geroosterde groenten
Hoofdgerecht
Mediterraan
Hoofdgerecht

Kipshoarma met geroosterde groenten

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. maria 11 januari 2021 om 15:01

    Gisteravond dit gemaakt, het was echt erg lekker!!! Heerlijk gegeten! Het hele gezin was het daar mee eens…..en dat wil wat zeggen… :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept