Niet een typisch tapas hapje, maar wel super lekker. Spareribs. En als het aan mij ligt ga je dan voor zoete spareribs. Deze keer heb ik zoete spareribs gemaakt met BBQsaus, ze zijn super lekker!
Ik ben gek op barbecuesaus en wilde dan ook graag testen hoe dit het op spareribs zou doen. Het resultaat was super lekker en daarom moet het ook zeker hier gedeeld worden.
Zoete spareribs met BBQsaus
De zoete spareribs marineer ik in een mengsel van zout met donkere basterdsuiker, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en uienpoeder. Het is het lekkerste als je dit 24 uur laat trekken, maar 12 uur kan bijvoorbeeld ook.
Hierna gaar ik de spareribs in de slowcooker, zonder vocht. Eventueel kun je de slowcooker wel even invetten. Je kunt de spareribs ook bereiden in de oven of op de barbecue, onderaan het recept geef ik hiervoor ook de bereiding.
Nadat de spareribs 4,5 uur in de slowcooker zijn gegaard lak ik ze af met een mengsel van BBQsaus en honing. Het is belangrijk dat je hiervoor een goede dikke barbecuesaus gebruikt. Mijn favoriet zijn de Remia Black Jack sauzen. Nadat de zoete spareribs 15 minuten in de oven zijn gegrild zijn ze per-fect en kun je ze serveren.
Als je de zoete spareribs als hapje bij de tapas serveert snijd je ze in kleinere stukken, in dat geval is 1 rek spareribs genoeg voor 4 personen. Maar het is natuurlijk ook lekker om grotere stukken te serveren met alleen patat erbij bijvoorbeeld. In dat geval kun je vaak 1 rek voor 2 personen rekenen.
Zoete Spararibs uit de slowcooker
Ingrediënten
- 2 rekken spareribs
Voor de BBQ-rub
- 1 eetlepel grof zeezout
- 1 eetlepel donkerbruin basterdsuiker
- 1 eetlepel paprikapoeder mild
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
Voor de BBQ-marinade
- 120 ml smokey BBQ Saus ik gebruik graag Remia Black Jack BBQ saus
- 3 eetlepels honing
Extra benodigdheden:
- Slowcooker, barbecue of oven
Bereiding
- Wrijf de spareribs een dag van tevoren in met de rub. Leg het hierna afgedekt in de koelkast.
- Plaats de spareribs in de slowcooker en laat het 4,5 uur garen op low.
- Verwarm de barbecuesaus voor de marinade, doe de honing erbij en laat dit kort mee verwarmen. Roer even goed door elkaar. Zet het vuur hierna uit.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de spareribs over de bakplaat en lak ze met de marinade. Verwarm de spareribs 15 minuten onder de grill. Lak ze tussentijds nog een keer met de marinade.
Tip:
Bereiding oven: verpak de spareribs in aluminiumfolie en laat ze 3 uur garen op 100 graden. Verwijder hierna het aluminiumfolie en lak de spareribs met de BBQ-marinade. Bak ze dan nog 15 minuten af op 200 graden.
