Kiprolletjes met spek

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inKiprolletjes met spek
Bewaren
De afsluiter van de tapas-week is een super simpel maar ook super lekker recept. Kiprolletjes met spek, met barbecuesaus en honing. Doet het goed als tapas, maar ook als borrelhapje!
Kiprolletjes met spek
Een lekker hapje hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Dat bewijzen deze kiprolletjes met spek.
Chickenwings vind ik super lekker, maar dat kluiven is eigenlijk niet helemaal mijn ding. Dus ging ik voor een tapasdiner dat we tijdens oudejaarsavond hadden voor een makkelijker alternatief. Een hapje met kip, met heel veel smaak, zonder te kluiven.
Het is een kiphaasje gerold in spek en vervolgens bestreken met een mengsel van BBQsaus en honing. Als je de kiprolletjes met spek in de oven (of koekenpan) gaart ontstaat er een super lekker hapje. Fingerfood. Tapas. Borrelhapje. Serveer wanneer en hoe jij wilt.
Tip: ook lekker om grotere porties te maken en dit te serveren als maaltijd. Lekker met zoete aardappelfriet ernaast. En gaar ze (in de zomer, maar winter kan ook) ook eens op de barbecue. Lekker!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kiprolletjes met spek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Breng de kiphaasjes op smaak met zout en peper.Stap 3
Rol de stukjes kip in een plakje ontbijtspek.Stap 4
Verwarm de barbecuesaus in een pannetje en roer de honing erdoor.Stap 5
Verdeel de kiprolletjes over de bakplaat en bestrijk met de barbecuesaus.Stap 6
Bak de kiprolletjes 10 minuten in de oven. Draai de rolletjes om en bestrijk nogmaals met de barbecuesaus. Bak nogmaals 10 minuten.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kiprolletjes met spek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Breng de kiphaasjes op smaak met zout en peper.Stap 3
Rol de stukjes kip in een plakje ontbijtspek.Stap 4
Verwarm de barbecuesaus in een pannetje en roer de honing erdoor.Stap 5
Verdeel de kiprolletjes over de bakplaat en bestrijk met de barbecuesaus.Stap 6
Bak de kiprolletjes 10 minuten in de oven. Draai de rolletjes om en bestrijk nogmaals met de barbecuesaus. Bak nogmaals 10 minuten.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in7 reacties
Irene
Is het hapje koud ook lekker? Wil het serveren op een verjaardag en een dag van te voren maken.
Brenda Hoff
Warm vind ik zelf wel het lekkerste, je kunt het eventueel nog een tweede keer opwarmen. Al kan de kip dan wel droog worden. Je kunt ze ook alvast maken en dan in de koelkast bewaren, en op het feestje pas bakken.
Wendy
Inderdaad wat is de hoeveelheid bbq saus die u heeft gebruikt?
Brenda Hoff
Ongeveer 150 ml saus
Petra
Wat is de hoeveelheid bbq saus met de 2 eetlepels honing? Gr Petra
Joyce
Deze zijn zo lekker! Wij maken ze ook op mijn werk (poelier)!
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen Joyce! Heerlijk hapje he?