Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

8x Boerenkool recepten

Laatst vroeg ik op Instagram wat jullie favoriete stamppotten zijn. De traditionele boerenkoolsstamp en andijviestamppot werden hierbij het meest door jullie genoemd. Boerenkool is een echte wintergroente die ik met dit artikel graag extra onder de aandacht breng. En natuurlijk kun je er veel meer mee dan boerenkoolstamppot met worst maken. In dit artikel deel ik daarom de lekkerste boerenkool recepten met je.

Boerenkool recepten

Boerenkool is een echte Hollandse wintergroente. Zelf ben ik dol op een goede boerenkoolstamppot. De worst en een lekkere jus mag wat mij betreft niet ontbreken. Maar inmiddels heb ik ook veel meer gedaan met boerenkool. Je kunt het bijvoorbeeld heel goed verwerken in hartige taarten en salades. Ook deel ik nog een paar recepten voor boerenkoolstamppot met een twist. Zo heb je toch iedere keer een ander Hollands maaltje met boerenkool op je bord.

Boerenkooltaart

Boerenkoolstamppot kun je heel goed verwerken in een hartige taart. En dat kan dan weer op verschillende manieren.

We beginnen met de meest voor de hand liggende boerenkooltaart, een quiche van boerenkool. De worst mag in dit geval van mij niet ontbreken. Lekker met zongedroogde tomaatjes door het eierbeslag.

Het is ook leuk, en lekker om kleine taartjes te maken. Hiervoor gebruik je plakjes bladerdeeg en een muffinvorm. Klik hier voor het recept.

Bij de bladerdeegtaart van boerenkool met worst maak je de de schotel in een cake-vorm. Hierdoor kun je de taart in mooie plakken snijden.

Boerenkoolsalade met rode biet en pompoen

Boerenkoolsalade

Boerenkool heeft een stevig blad wat je goed kunt verwerken in salades. Ook een dressing werkt hierbij heel goed.

De boerenkoolsalade met rode biet en pompoen is een ideale salade voor de donkere maanden. Licht-zoete gegrilde biet en pompoen, met romige ricotta en pijnboompitjes. De honing/mosterd/balsamicodressing is mijn favoriet, maar als je van pittig houdt dan is de andere dressing voor jou misschien nog lekkerder.

Ga je liever voor een lichtere boerenkoolsalade die het ook goed doet in de lente? Ga dan voor een salade van jonge boerenkool zoals dit recept. Zo lekker met gebakken spek, oude kaas en een dressing van yoghurt met citroen.
Gewokte boerenkool met shoarma

Boerenkoolstamppot

Ga je toch het liefst voor stamppot met boerenkool? Ook dan kun je variëren en Dan tip ik je deze boerenkoolstamppot met chorizo en oude kaas, dat is weer eens wat anders dan rookworst.

En wat dacht je van boerenkool met shoarma, dat blijkt ontzettend lekker te zijn. Door de kipshoarma heeft deze stamppot lekker veel smaak.

Toch liever boerenkool met rookworst? Ga dan voor deze:  boerenkoolstamppot deluxe met wortel en rode ui.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *