Boerenkoolstamppot deluxe – met wortel en rode ui
Boerenkoolstamppot deluxe. Met worst, maar ook wortel en rode ui. Een stevige Hollandse stamppot met worst.
Boerenkoolstamppot deluxe – met wortel en rode ui
Bewaren
Yes, we gaan voor een lekkere winterse Hollandse kost vandaag. Boerenkoolstamppot deluxe. Met wortel en rode ui, en de worst mag natuurlijk ook niet ontbreken.
De Hollandse pot, ik houd ervan! Ik ben opgegroeid met aardappelen (4x per week) en nog steeds vind ik het ontzettend lekker om te eten. Onze kids zijn er ook dol op, daarom eten we regelmatig AVG. Aardappelen met vlees en groenten.
Deze keer deel ik een lekkere Hollandse stamppot met een twist. Boerenkoolstamppot. Maar dan net even anders dan je waarschijnlijk gewend bent.
Boerenkoolstamppot deluxe met wortel en rode ui
In deze boerenkoolstamppot deluxe versie verwerk ik niet alleen boerenkool, maar ook wortel en rode ui. En wat mij betreft het allerlekkerste is: de boerenkool, wortel en ui koken we in runderbouillon. Dit geeft de groenten veel smaak en maakt de stamppot zo veel lekkerder.
Natuurlijk roeren we de groenten door gestampte aardappelen, samen met een beetje van de opgevangen bouillon en mosterd. Samen maakt dit een lekkere stevige Hollandse stamppot.
Wedden dat de borden snel leeg zijn?
–> Wil je meer inspiratie met boerenkool? Dan tip ik je graag deze recepten:
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze boerenkoolstamppot deluxe – met wortel en rode ui
Stap 1
Kook de aardappelen in gezouten water gaar.Stap 2
Doe de boerenkool samen met de ui en wortel in een pan, doe het bouillonblokje erbij en voeg water toe. Zoveel dat de boerenkool in het water ligt. Breng aan de kook en kook dit 12 minuten. Giet het boerenkoolmengsel hierna af, maar vang het kookvocht op.
Stap 3
Verwarm de rookworst en snijd deze in plakjes.
Stap 4
Stamp de gekookte aardappelen fijn en breng op smaak met zout en peper. Roer de mosterd erdoor samen met een kopje van het opgevangen kookvocht van de boerenkool. Roer dit door elkaar en meng ook het boerenkoolmengsel dor de aardappelen. Roer tot slot de worst door de stamppot.
Stap 5
Serveer de boerenkoolstamppot eventueel met jus.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze boerenkoolstamppot deluxe – met wortel en rode ui
Stap 1
Kook de aardappelen in gezouten water gaar.Stap 2
Doe de boerenkool samen met de ui en wortel in een pan, doe het bouillonblokje erbij en voeg water toe. Zoveel dat de boerenkool in het water ligt. Breng aan de kook en kook dit 12 minuten. Giet het boerenkoolmengsel hierna af, maar vang het kookvocht op.
Stap 3
Verwarm de rookworst en snijd deze in plakjes.
Stap 4
Stamp de gekookte aardappelen fijn en breng op smaak met zout en peper. Roer de mosterd erdoor samen met een kopje van het opgevangen kookvocht van de boerenkool. Roer dit door elkaar en meng ook het boerenkoolmengsel dor de aardappelen. Roer tot slot de worst door de stamppot.
Stap 5
Serveer de boerenkoolstamppot eventueel met jus.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Ineke
Aardappelen apart Kool moet langer Lekkerer
Gerrit
Vreemde combi van boerenkool met beetje hutspotsmaak en structuur door elkaar. De smaken combineren voor mij helemaal niet. Heb hem zo gemaakt maar voor mij niet voor herhaling vatbaar.
Mariƫlle
Heerlijk stamppot. Ik maak al jaren de boerenkoolstamppot klaar met een bouillonblokje en een uitje. Binnenkort ook eens wortel toevoegen ..
Hennie
Waarom kook je de aardappelen apart?
Brenda Hoff
Hoi Hennie, dit is eigenlijk uit gewoonte. Je kunt de aardappelen inderdaad ook met de boerenkool meekoken.