Ga naar de inhoud

Boerenkoolstamppot deluxe – met wortel en rode ui

Boerenkoolstamppot deluxe. Met worst, maar ook wortel en rode ui. Een stevige Hollandse stamppot met worst.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Boerenkoolstamppot deluxe – met wortel en rode ui

Yes, we gaan voor een lekkere winterse Hollandse kost vandaag. Boerenkoolstamppot deluxe. Met wortel en rode ui, en de worst mag natuurlijk ook niet ontbreken.

De Hollandse pot, ik houd ervan! Ik ben opgegroeid met aardappelen (4x per week) en nog steeds vind ik het ontzettend lekker om te eten. Onze kids zijn er ook dol op, daarom eten we regelmatig AVG. Aardappelen met vlees en groenten.

Deze keer deel ik een lekkere Hollandse stamppot met een twist. Boerenkoolstamppot. Maar dan net even anders dan je waarschijnlijk gewend bent.

Boerenkoolstamppot deluxe

Boerenkoolstamppot deluxe met wortel en rode ui

In deze boerenkoolstamppot deluxe versie verwerk ik niet alleen boerenkool, maar ook wortel en rode ui. En wat mij betreft het allerlekkerste is: de boerenkool, wortel en ui koken we in runderbouillon. Dit geeft de groenten veel smaak en maakt de stamppot zo veel lekkerder.

Natuurlijk roeren we de groenten door gestampte aardappelen, samen met een beetje van de opgevangen bouillon en mosterd. Samen maakt dit een lekkere stevige Hollandse stamppot.

Wedden dat de borden snel leeg zijn?

–> Wil je meer inspiratie met boerenkool? Dan tip ik je graag deze recepten: 

Boerenkoolstamppot deluxe

Boerenkoolstamppot deluxe

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze boerenkoolstamppot deluxe – met wortel en rode ui

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
2
Stap 2

Doe de boerenkool samen met de ui en wortel in een pan, doe het bouillonblokje erbij en voeg water toe. Zoveel dat de boerenkool in het water ligt. Breng aan de kook en kook dit 12 minuten. Giet het boerenkoolmengsel hierna af, maar vang het kookvocht op.

3
Stap 3

Verwarm de rookworst en snijd deze in plakjes.

4
Stap 4

Stamp de gekookte aardappelen fijn en breng op smaak met zout en peper. Roer de mosterd erdoor samen met een kopje van het opgevangen kookvocht van de boerenkool. Roer dit door elkaar en meng ook het boerenkoolmengsel dor de aardappelen. Roer tot slot de worst door de stamppot.

5
Stap 5
Serveer de boerenkoolstamppot eventueel met jus.
Bekijk ook andere recepten
Orzo in tomatensaus met gehaktballetjes
Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade
Sinterklaastiramisu met mandarijncurd
Traybake van zoete aardappel met knoflookolie en Parmezaan

3 reacties

Mariëlle

Heerlijk stamppot. Ik maak al jaren de boerenkoolstamppot klaar met een bouillonblokje en een uitje. Binnenkort ook eens wortel toevoegen ..

Laat een bericht achter

Hennie

Waarom kook je de aardappelen apart?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Hennie, dit is eigenlijk uit gewoonte. Je kunt de aardappelen inderdaad ook met de boerenkool meekoken.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op