Ga naar de inhoud

Salade van jonge boerenkool

Voor het blog krijg ik veel dingen opgestuurd. Lekkere nieuwe dingen die ik graag wil proberen. Omdat het zo veel is kan ik niet overal over schrijven. Maar vaak vind ik het leuk om iets te verwerken in een recept. Zoals de jonge boerenkool van Vezet (verkrijgbaar bij Albert Heijn) die ik laatst ontving. Dit is boerenkool

Salade van jonge boerenkool

boerenkoolsalade

Voor het blog krijg ik veel dingen opgestuurd. Lekkere nieuwe dingen die ik graag wil proberen. Omdat het zo veel is kan ik niet overal over schrijven. Maar vaak vind ik het leuk om iets te verwerken in een recept. Zoals de jonge boerenkool van Vezet (verkrijgbaar bij Albert Heijn) die ik laatst ontving.

Dit is boerenkool die bedoeld is om rauw te eten, en dus niet gekookt met een rookworst. Het leek me leuk om dit eens te proberen. Ik moest wel een beetje wennen aan de rauwe jonge boerenkool. De smaak is aards, en vergeleken bij sla nadrukkelijk aanwezig. Zeker als je het zo vanuit de zak in je mond stopt. Door de verse jonge boerenkool te combineren met andere sterke smaken wordt de aardse smaak van de boerenkool milder. Lekkerder wat mij betreft.

De jonge boerenkool mengde ik met gebakken spek, zongedroogde tomaat en oud kaas. Zo ontstond er een lekkere salade die je kunt eten als bijgerecht. Als maaltijdsalade vond ik hem iets te heftig qua smaken.

Tip: als je het mengt met bijvoorbeeld een andere (minder overheersende) slasoort kun je dit ook prima als maaltijdsalade eten.

Salade van boerenkool met spek en kaas

Salade van jonge boerenkool

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram jonge boerenkool
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 theelepels zongedroogde tomaat
  • oude kaas snippers
  • croutons (zelf gemaakt aan de hand van bijvoorbeeld dit recept) let op maak de croutons niet te zout
  • 2 eetlepels yoghurt
  • sap van een halve citroen
  • peper

Bereiding

Bak de spek in een droge koekenpan om en om krokant en breek of snijd in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

Meng de yoghurt met citroen en peper en roer dit door de jonge boerenkool. Voeg de stukjes spek en zongedroogde tomaat toe. Bestrooi de salade van jonge boerenkool tot slot met kaassnippers en knapperige croutons.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

1 reactie

Arjette

Hoi hoi, wij waren van de zomer op vakantie in Canada en daar hadden ze zakken sla met boerenkool, schijfjes spruiten, rode kool en witte kool.... eerst dacht ik: nou, weet niet of dat wel lekker is maar er ging een heerlijke dressing overheen, pompoenpitjes en cranberries, wat er allemaal ook bij zat in aparte zakjes, zelf nog uitje, eitje, tomaatje en druiven er door gedaan en het was heerlijk!!!!!! Grappig hoor, die wintergroentes rauw in een salade, niet mijn eerste keus maar errrruuugggg lekker! groetjes Arjette.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op