Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Red velvet koekjes met chocolade

Vandaag deel ik hele lekkere red velvet koekjes met chocolade. Lekkere koekjes = liefde, geluk en happiness. Daarvan kan de wereld wel wat meer gebruiken, dé reden om deze lekkere koekjes te bakken dit Valentijnsweekend.

Ik ben eigenlijk altijd een beetje tegen Valentijnsdag en doe er hier op de blog ook niet altijd aan mee. Het is zo commercieel. Waarom zou je deze dag ineens wat extra’s doen voor je geliefde, dat kan toch ook iedere andere dag van het jaar? Het ligt er zo dik bovenop.

Dit jaar is het anders. De wereld kan wel een beetje extra liefde gebruiken, juist nu. Ga daarom aan de bak en stop al je liefde in deze super lekkere red velvet koekjes. En maak een extra batch zodat je ze meteen uit kunt delen bij familie, vrienden of in de buurt.

Red velvet koekjes met chocolade

Red velvet koekjes met chocolade

Koekjes met chocolade zijn wat mij betreft altijd een goed idee. Daarom kon ik het niet laten ook bij deze red velvet koekjes chocolade te gebruiken. Twee keer. Niet alleen de witte chocolade waarmee ik de koekjes versier, ook met chocolate chips die ik door het beslag meng. Dubbel chocolade, dus de koekjes zijn dubbel zo lekker ;)

De rode kleurstof maakt er red velvet koekjes van. Heb je geen kleurstof in huis, dan kun je de koekjes ook zonder kleurstofbakken. Dan worden het chocolade chip cookies.

Goed om te weten: Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog zacht. Na het afkoelen worden ze harder en zelfs een beetje cripsy, met een zachte binnenkant.

Tip: Je kunt de red velvet koekjes na het bakken uitsteken in een hartje. Als de koekjes half afgekoeld zijn en nog zacht zijn gaat dat heel makkelijk. En de restjes koek die dan overblijven, die eet je lekker zelf op.

Red velvet koekjes met chocolade

Red velvet cookies met witte chocolade

20 minuten
+ 45 minuten
16 koeken

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 150 gram bloem
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel baksoda
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • paar drupjes rode kleurstof
  • 140 gram chocolade chips melkchocolade en/of witte chocolade
  • 50 gram witte chocolade

Bereiding

  • Meng in een kom boter, bruine suiker en poedersuiker. Doe het ei en de vanille extract erbij en kneed het door.
  • Meng in een andere kom de bloem met zout, bakpoeder en baksoda.
  • Meng de inhoud van beide kommen met elkaar. Roer hierna de chocolate chips door het deeg. Dek af met huishoudfolie en zet het zo een half uurtje weg in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Rol balletjes van het deeg. Verdeel de balletjes hierna over de bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 12 minuten op 180 graden in de oven.
  • Laat de red velvet koeken hierna afkoelen, tijdens het afkoelen worden de koeken harder.
  • Smelt de overige witte chocolade in de magnetron of au bain-marie. ‘Drizzle’ dit over de afgekoelde koeken. Laat de chocolade opstijven.
  • Bewaar de red velvet koeken met witte chocolade in een afgesloten koektrommel of plasticszak.

Red velvet koekjes met chocolade
Tussendoortje
Tussendoor

Red velvet koekjes met chocolade

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

  1. Miranda 8 februari 2021 om 09:04

    Hoi hoi,

    Leuk recept, waar koop je de rode kleurstof?
    Zou het ook met bv bietensap kunnen?
    Alvast bedankt voor je antwoord .
    Groetjes Miranda

    1. Brenda Hoff 8 februari 2021 om 09:18

      Hoi Miranda, de rode kleurstof heb ik gekocht bij en speciaal taartwinkeltje. Maar ze verkopen ze ook bij leusktetaartenshop en soortgelijke websites. Supermarkten verkopen ook kleurstof, meestal van dokter Oetker. Vervangen door bietensap kan wel, echter heb ik hier geen ervaring mee en kan ik niet aangeven hoeveel je dan nodig hebt.

    2. Marisela 13 februari 2021 om 20:08

      Hi Brenda,
      Net de koekjes gebakken en ze zijn super lekker! We (mijn dochter en ik) vroegen ons wel af wanneer en hoeveel druppels kleurstof erbij moest. Stond niet in de bereiding. Dank voor dit gezellig recept!! Grt Marisela

      1. Nicoline 14 februari 2021 om 15:56

        Datzelfde had ik. Ik heb het er een beetje bijgedaan bij het vloeibare deel en toen het poederdeel bijgevoegd. En toen toch echt nog wel iets meer als een paar druppels? vloeistof bij moeten doen. Hoe moet het deeg eruit zien? Nu is het beetje lichtroze bij mij.

      2. Brenda Hoff 19 februari 2021 om 05:46

        Hoi Marisela, dit klopt. Dit is namelijk afhankelijk van het type kleurstof dat je gebruikt. Een aantal druppeltjes waren in mijn gevoel voldoende. Maar niet iedere kleurstof geeft direct een rode kleur, sommige eerst roze. Als je meer toevoegt wordt het roder.

  2. Mirjam 8 februari 2021 om 16:22

    Hoi Brenda,
    De koekjes zien er heerlijk uit, ik ga ze zeker een keertje maken.
    Een vraagje. Moeten de balletjes een beetje platgedrukt worden voordat ze de oven ingaan? Ik hoor het graag.
    Groetjes, Mirjam

  3. Nicoline 14 februari 2021 om 16:00

    Hi Brenda,
    Ik heb dezelfde vragen.
    Moet je de bolletjes platdrukken?
    Wanneer moet de rode vloeistof erbij?
    Welke kleur moet het deeg hebben voordat je het bakt/gemengd is? Bij mij is het nu roze maar heb echt aanzienlijk meer als een paar drupjes rood erbij moeten doen (ik had kleurstof van de Xenos). Kan nog niet zeggen hoe ze na het bakken zijn geworden want dat moet nog gebeuren, deeg staat nu in de vriezer!

    1. Nicoline 14 februari 2021 om 16:51

      Helaas, dit zijn geen red velvet maar very light pink velvet cookies geworden. Ik lees op diverse andere receptensites ook dat er in red velvet altijd cacoa gebruikt moet worden icm rode kleurstof. De cacao ontbreekt in dit recept?

      1. Nicoline 14 februari 2021 om 16:53

        ik denk dat ik mn dag niet heb, want ook de chocolade smelten lukt niet. In de magnetron bakt het aan. Nu au bain marie, ook dat wordt alleen dik vloeibaar. Maar niet dat ik kan drizzelen….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept