Vandaag deel ik hele lekkere red velvet koekjes met chocolade. Lekkere koekjes = liefde, geluk en happiness. Daarvan kan de wereld wel wat meer gebruiken, dé reden om deze lekkere koekjes te bakken dit Valentijnsweekend.
Ik ben eigenlijk altijd een beetje tegen Valentijnsdag en doe er hier op de blog ook niet altijd aan mee. Het is zo commercieel. Waarom zou je deze dag ineens wat extra’s doen voor je geliefde, dat kan toch ook iedere andere dag van het jaar? Het ligt er zo dik bovenop.
Dit jaar is het anders. De wereld kan wel een beetje extra liefde gebruiken, juist nu. Ga daarom aan de bak en stop al je liefde in deze super lekkere red velvet koekjes. En maak een extra batch zodat je ze meteen uit kunt delen bij familie, vrienden of in de buurt.
Red velvet koekjes met chocolade
Koekjes met chocolade zijn wat mij betreft altijd een goed idee. Daarom kon ik het niet laten ook bij deze red velvet koekjes chocolade te gebruiken. Twee keer. Niet alleen de witte chocolade waarmee ik de koekjes versier, ook met chocolate chips die ik door het beslag meng. Dubbel chocolade, dus de koekjes zijn dubbel zo lekker ;)
De rode kleurstof maakt er red velvet koekjes van. Heb je geen kleurstof in huis, dan kun je de koekjes ook zonder kleurstofbakken. Dan worden het chocolade chip cookies.
Goed om te weten: Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog zacht. Na het afkoelen worden ze harder en zelfs een beetje cripsy, met een zachte binnenkant.
Tip: Je kunt de red velvet koekjes na het bakken uitsteken in een hartje. Als de koekjes half afgekoeld zijn en nog zacht zijn gaat dat heel makkelijk. En de restjes koek die dan overblijven, die eet je lekker zelf op.
Red velvet cookies met witte chocolade
Ingrediënten
- 120 gram boter
- 60 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram poedersuiker
- 1 ei
- 1 eetlepel vanille extract
- 150 gram bloem
- 0,5 theelepel zout
- 0,5 theelepel baksoda
- 0,5 theelepel bakpoeder
- paar drupjes rode kleurstof
- 140 gram chocolade chips melkchocolade en/of witte chocolade
- 50 gram witte chocolade
Bereiding
- Meng in een kom boter, bruine suiker en poedersuiker. Doe het ei en de vanille extract erbij en kneed het door.
- Meng in een andere kom de bloem met zout, bakpoeder en baksoda.
- Meng de inhoud van beide kommen met elkaar. Roer hierna de chocolate chips door het deeg. Dek af met huishoudfolie en zet het zo een half uurtje weg in de vriezer.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Rol balletjes van het deeg. Verdeel de balletjes hierna over de bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 12 minuten op 180 graden in de oven.
- Laat de red velvet koeken hierna afkoelen, tijdens het afkoelen worden de koeken harder.
- Smelt de overige witte chocolade in de magnetron of au bain-marie. ‘Drizzle’ dit over de afgekoelde koeken. Laat de chocolade opstijven.
- Bewaar de red velvet koeken met witte chocolade in een afgesloten koektrommel of plasticszak.
