Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas

Ik heb weer een lekkere quiche voor jullie gemaakt. Deze keer een zuurkoolquiche met rookworst en ananas. Een uitprobeersel, dat heel goed uitpakte. Geïnspireerd op mijn favoriete zuurkoolovenschotel.

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas

Heel eerlijk, soms maak ik een gerecht en dan is het een verrassing of de combinatie wel klopt. Of het wel écht lekker is. Deze zuurkoolquiche met rookworst en ananas was een twijfelgeval. Het kon of erg lekker worden, of tegenvallen. Gelukkig werd het het eerste, het was een echte verrassing. We hebben ontzettend genoten van de zuurkoolquiche, en daarom deel ik het recept ook graag hier met jullie op de blog.

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas

De zuurkoolquiche is simpel, maar lekker. Het fijne is ook dat je voor deze quiche niets hoeft te bakken of voor hoeft te bereiden. Op het snijden van de rookworst en ananas na. Hierdoor schuif je de quiche binnen no time in de oven.

De quiche heeft een basis van hartige taartdeeg met een vulling van een eieren met kaas. De uitgeknepen zuurkool, stukjes rookworst en blokjes ananas meng ik door het beslag. En dat is het. Op zout en peper na geen extra smaakmakers. Al kun je wel nog gebakken spekblokjes toevoegen als je zou willen.

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas

20 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 portie hartige taart deeg
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas extra belegen of oude kaas
  • 250 gram zuurkool uitgelekt
  • 1 rookworst in plakjes
  • 4 schijven ananas in blokjes
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • Quichevorm of springvorm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
  • Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
  • Roer in een grote kom de eieren met de crème fraîche los. Breng op smaak met zout en peper en roer de kaas erdoor. Roer hierna de zuurkool, 2/3 van de worst en helft van de ananas door het quichebeslag.
  • Verdeel het quichebeslag over het deeg. Verdeel hierover de overige plakjes rookworst en blokjes ananas.
  • Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas
Hoofdgerecht
ovenschotel, zuurkool
Hoofdgerecht, Lunch

Zuurkoolquiche met rookworst en ananas

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Rianneke 24 maart 2021 om 21:14

    4 sterren
    Dit recept bleef me aandacht trekken en dat voor iemand die geen fan is van zuurkool en vriendlief ook niet. Hebben we het allebei goed gekeurd. Komt zeker nog een keer tafel!

    Heb alleen 4 eieren gebruikt ipv 6, want vaak bij teveel ei blijft mijn quiche sompig. En heb er nog wat kaas overeen gestrooid.

  2. Rianneke 24 maart 2021 om 22:17

    5 sterren
    Van mijn schoonvader een dikke pluim!

    Hij vond het heerlijk, en heeft genoten, of ik dit niet elke week wilde maken. En dat voor iemand waar momenteel de smaak het vaak laat afweten op dit moment door ziekte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept