Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten
Snelle vegetarische maaltijd. Gele rijst met falafel en geroosterde kikkererwten. Met roerbakgroenten en feta.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inGele rijst met falafel en krokante kikkererwten
Bewaren
Vandaag ga ik voor een snelle maaltijd zonder vlees. Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten it is! Deze keer een rijstgerecht zonder sausje, al ben je vrij om als extraatje hummus toe te voegen.
Bij een vegetarische maaltijd gebruik ik graag falafel. Het is een lekkere vleesvervanger met smaak. Meestal combineer ik falafel met couscous, zoals ik deed bij dit recept, maar deze keer ga ik voor gele rijst met falafel en krokante kikkererwten. Een makkelijke maaltijd die je super snel in elkaar draait.
Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten
De basis van deze maaltijd is gele rijst met roerbakgroenten. Nadat de groenten zijn aangebakken meng ik ze met de gekookte gele rijst. Hierbij gaan natuurlijk gebakken falafel balletjes, maar ook kikkererwten. De kikkererwten breng ik op smaak met komijnpoeder en paprikapoeder. Als je ze even in een koekenpan roostert worden de kikkererwten lekker krokant (ook lekker als gezonde snack). Om de snelle maaltijd af te maken voeg ik ringetjes lente-ui en feta of geitenkaas toe.
Gele rijst met falafel is niet alleen een lekkere avondmaaltijd, de restjes doen het ook heel goed de volgende dag als lunch.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gele rijst met falafel en krokante kikkererwten
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.Stap 2
Verwarm een hapjespan met olie en fruit de ui met knoflook. Doe de roerbakgroenten erbij en bak dit 10 minuten op medium vuur.Stap 3
Verwarm een koekenpan op het vuur en rooster hier zonder boter of olie de kikkererwten in. Breng op smaak met zout, peper, komijnpoeder en paprikapoeder. Zet de kikkererwten hierna even weg.Stap 4
Verwarm olie in de koekenpan en bak de falafel aan beiden kanten aan.Stap 5
Roer de groenten door de gele rijst en verdeel dit over de borden. Maak af met geroosterde kikkererwten, falafel, ringetjes lente-ui, verkruimelden feta of geitenkaas en een lepel hummus.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gele rijst met falafel en krokante kikkererwten
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.Stap 2
Verwarm een hapjespan met olie en fruit de ui met knoflook. Doe de roerbakgroenten erbij en bak dit 10 minuten op medium vuur.Stap 3
Verwarm een koekenpan op het vuur en rooster hier zonder boter of olie de kikkererwten in. Breng op smaak met zout, peper, komijnpoeder en paprikapoeder. Zet de kikkererwten hierna even weg.Stap 4
Verwarm olie in de koekenpan en bak de falafel aan beiden kanten aan.Stap 5
Roer de groenten door de gele rijst en verdeel dit over de borden. Maak af met geroosterde kikkererwten, falafel, ringetjes lente-ui, verkruimelden feta of geitenkaas en een lepel hummus.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in3 reacties
Ingrid de gooijer
Ik mis ook de knoflook bij de ingrediƫnten. Omdat ik niet zo n goede kok ben heb ik echt een goed lijstje nodig met ingrediƫnten en een beschrijving waar die ingrediƫnten dan ook in voor komen. Verder zijn je recepten echt heerlijk en over het algemeen makkelijk te maken! Zelfs voor mij!
Brenda Hoff
Hi Ingrid, wat fijn datje dat laat weten. Ik heb de ui en knoflook er nu bij gezet :)
Ingrid de Gooijer
Ik mis bij de ingrediƫnten de ui! Ik neem aan dat de lente uitjes niet gebakken hoeven te worden?