Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Lasagne alla bolognese

Yes, dit is hem! De aller lekkerste lasagne. In ieder geval, volgens mijn vriend. Toen ik deze lasagne alla bolognese op tafel had gezet was dat zijn conclusie. En ik moet bekennen dat ik ook zeer onder de indruk was van dit recept. Dit is zoals een lasagne hoort te zijn.

Zonde om het niet te delen, daarom maakte ik de lasagne opnieuw, maakte de foto’s en deel hem nu. Zo kunnen jullie allemaal van deze mega lekkere lasagne alla bolognese genieten.

Lasagne alla bolognese

Dit is de echte lasagne alla bolognese. Zoals een lasagne hoort te zijn. Geen quick fix, maar een saus die uren moet pruttelen voor het beste resultaat. Voor de lekkerste diepe smaken. Echt, als je hier aan begint wil je niet anders meer.

Zelfs het vierkantje dat je uit de schaal schept is perfect. De saus is precies dik genoeg, en loopt niet uit. Echt, hier wil je in duiken!

Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

Wat mij betreft is lasagne echte comfortfood. Een grote ovenschaal met dampende lasagne die net uit de oven komt. Dat is toch geluk, dat is toch genieten? Het enige jammere is dat je dit niet zo 1, 2, 3 op tafel zet. De bereiding kost tijd, maar die tijd en het geduld is het helemaal waar. Als je de saus van de lasagne laat pruttelen en de tijd geeft wordt het er alleen maar lekkerder op.

De basis van de lasagne alla bolognese is zoals je gewend bent: een gehaktsaus met wortel en bleekselderij. En gezeefde tomaten. Pancetta, wijn en kruiden geven het extra smaak. En door het uren pruttelen wordt dit versterkt en krijg je en mega lekker resultaat.

Nu moet ik bekennen dat ik wel een beetje heb gecheat. Ik vind het namelijk altijd zo zonde dat er weinig groente in de lasagne alla bolognese zit. Daarom ben ik zo brutaal geweest om blokjes paprika en courgette aan de gehaktsaus toe te voegen.

Jarenlang was lasagne al Forno onze favoriet, maar deze lasagne alla bolognese heeft hem toch van de troon gestoten. Dit recept gaan wij nog heel vaak maken. Zet jij hem ook op tafel?

Tip: De saus kun je bijvoorbeeld ook in dubbele porties maken en invriezen. Of maak een extra grote schaal lasagne en vries dat in nadat je het hebt afgebakken. Zo heb je de volgende keer dat je de lasagne wilt eten ene stuk minder tijd nodig.

Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

30 minuten
+ 3 uur 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 150 gram pancetta in stukjes
 • 1 ui gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • 350 gram rundergehakt
 • 1 winterwortel in blokjes
 • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
 • 1 courgette in blokjes
 • 1 rode paprika in blokjes
 • 100 ml rode wijn
 • 350 ml passata
 • 100 ml melk
 • 1 bouillonblokje
 • 2 theelepels Italiaanse kruiden
 • 10 lasagnebladen
 • 1 bol mozzarella in plakken
 • olijfolie om in te bakken
 • zout en peper
Extra benodigdheden:
 • Ovenschotel van ongeveer 23x23 cm

Bereiding

 • Bak de pancetta aan in een droge hapjespan. Haal het hierna uit de pan en zet het even weg.
 • Verwarm olijfolie in de pan en doe het gehakt samen met ui en knoflook erbij en bak dit rul. Doe hierna de blokjes wortel en selderij erbij en bak dit 10 minuten mee voor je de blokjes courgette en paprika toevoegt. Bak dit 5 minuten mee.
 • Doe hierna de rode wijn erbij en verwarm dit 5 minuten op middelhoog tot hoog vuur zodat de alcohol verdampt. Doe hierna de passata erbij, samen met het bouillonblokjes en Italiaanse kruiden. Voeg ook de pancetta weer toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit minimaal een uur pruttelen, langer mag ook.
 • Doe hierna de melk erbij en verwarm dit ook nog een uur mee, langer mag ook.
 • Verwarm de oven op 200 graden en vet een ovenschaal in.
 • Verdeel een laagje van de saus over de bodem van de ovenschaal en beleg dit met lasagnebladen. Verdeel hierover nog een laagje saus en bedek dit weer met lasagnebladen. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laagje saus en bedek dit met plakken mozzarella.
 • Verwarm de schotel 30 minuten in de oven.
 • Serveer de lasagne bolognese direct uit de oven.

Tip:

De saus kun je bijvoorbeeld ook in dubbele porties maken en invriezen. Of maak een extra grote schaal lasagne en vries dat in nadat je het hebt afgebakken. Zo heb je de volgende keer dat je de lasagne wilt eten ene stuk minder tijd nodig.

Lasagne bolognese
Hoofdgerecht
Italiaans
lasagne
Ovenschotel, Pasta

Lasagne bolognese

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

27 Reacties

 1. Angie 27 augustus 2021 om 18:14

  Een heerlijk recept. Heb het met veel groente en minder vlees gemaakt. Voor herhaling vatbaar😋👏

 2. Helen 31 oktober 2021 om 10:06

  5 sterren
  Gisteren deze lasagne gemaakt. Echt superlekker 👍🏼 Vol van smaak en heel makkelijk als je gasten krijgt omdat je van tevoren de bereiding kunt doen en de ovenschaal alleen nog in de oven moet. Deze houd ik er zeker in.

 3. Diana Schot 11 november 2021 om 18:39

  Heerlijk gegeten we bleven eten dank je wel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept