Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli21.00,  uur.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli 21:00 uur.

Lasagne alla bolognese

Yes, dit is hem! De aller lekkerste lasagne. In ieder geval, volgens mijn vriend. Toen ik deze lasagne alla bolognese op tafel had gezet was dat zijn conclusie. En ik moet bekennen dat ik ook zeer onder de indruk was van dit recept. Dit is zoals een lasagne hoort te zijn.

Zonde om het niet te delen, daarom maakte ik de lasagne opnieuw, maakte de foto’s en deel hem nu. Zo kunnen jullie allemaal van deze mega lekkere lasagne alla bolognese genieten.

Lasagne alla bolognese

Dit is de echte lasagne alla bolognese. Zoals een lasagne hoort te zijn. Geen quick fix, maar een saus die uren moet pruttelen voor het beste resultaat. Voor de lekkerste diepe smaken. Echt, als je hier aan begint wil je niet anders meer.

Zelfs het vierkantje dat je uit de schaal schept is perfect. De saus is precies dik genoeg, en loopt niet uit. Echt, hier wil je in duiken!

Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

Wat mij betreft is lasagne echte comfortfood. Een grote ovenschaal met dampende lasagne die net uit de oven komt. Dat is toch geluk, dat is toch genieten? Het enige jammere is dat je dit niet zo 1, 2, 3 op tafel zet. De bereiding kost tijd, maar die tijd en het geduld is het helemaal waar. Als je de saus van de lasagne laat pruttelen en de tijd geeft wordt het er alleen maar lekkerder op.

De basis van de lasagne alla bolognese is zoals je gewend bent: een gehaktsaus met wortel en bleekselderij. En gezeefde tomaten. Pancetta, wijn en kruiden geven het extra smaak. En door het uren pruttelen wordt dit versterkt en krijg je en mega lekker resultaat.

Nu moet ik bekennen dat ik wel een beetje heb gecheat. Ik vind het namelijk altijd zo zonde dat er weinig groente in de lasagne alla bolognese zit. Daarom ben ik zo brutaal geweest om blokjes paprika en courgette aan de gehaktsaus toe te voegen.

Jarenlang was lasagne al Forno onze favoriet, maar deze lasagne alla bolognese heeft hem toch van de troon gestoten. Dit recept gaan wij nog heel vaak maken. Zet jij hem ook op tafel?

Tip: De saus kun je bijvoorbeeld ook in dubbele porties maken en invriezen. Of maak een extra grote schaal lasagne en vries dat in nadat je het hebt afgebakken. Zo heb je de volgende keer dat je de lasagne wilt eten ene stuk minder tijd nodig.

Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

30 minuten
+ 3 uur 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram pancetta in stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 100 ml rode wijn
  • 350 ml passata
  • 100 ml melk
  • 1 bouillonblokje
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 10 lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella in plakken
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • Ovenschotel van ongeveer 23x23 cm

Bereiding

  • Bak de pancetta aan in een droge hapjespan. Haal het hierna uit de pan en zet het even weg.
  • Verwarm olijfolie in de pan en doe het gehakt samen met ui en knoflook erbij en bak dit rul. Doe hierna de blokjes wortel en selderij erbij en bak dit 10 minuten mee voor je de blokjes courgette en paprika toevoegt. Bak dit 5 minuten mee.
  • Doe hierna de rode wijn erbij en verwarm dit 5 minuten op middelhoog tot hoog vuur zodat de alcohol verdampt. Doe hierna de passata erbij, samen met het bouillonblokjes en Italiaanse kruiden. Voeg ook de pancetta weer toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit minimaal een uur pruttelen, langer mag ook.
  • Doe hierna de melk erbij en verwarm dit ook nog een uur mee, langer mag ook.
  • Verwarm de oven op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verdeel een laagje van de saus over de bodem van de ovenschaal en beleg dit met lasagnebladen. Verdeel hierover nog een laagje saus en bedek dit weer met lasagnebladen. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laagje saus en bedek dit met plakken mozzarella.
  • Verwarm de schotel 30 minuten in de oven.
  • Serveer de lasagne bolognese direct uit de oven.

Tip:

De saus kun je bijvoorbeeld ook in dubbele porties maken en invriezen. Of maak een extra grote schaal lasagne en vries dat in nadat je het hebt afgebakken. Zo heb je de volgende keer dat je de lasagne wilt eten ene stuk minder tijd nodig.

Lasagne bolognese
Hoofdgerecht
Italiaans
lasagne
Ovenschotel, Pasta

Lasagne bolognese

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

20 Reacties

  1. Marry 22 maart 2021 om 11:14

    Kan dit ook in de slowcooker

    1. Brenda Hoff 22 maart 2021 om 19:10

      Hoi Marry, ja dat kan zeker. In dat geval zou ik wel minder vocht toevoegen. Bijv 1/2 van de passata, en 1/2 van de wijn en melk.

  2. Susan 22 maart 2021 om 16:27

    Kan de rode wijn weggelaten of vervangen worden i.v.m. zwangerschap?

    1. Brenda Hoff 22 maart 2021 om 19:09

      Hoi Susan, bij het koken verdampt de alcohol. Als je liever geen rode wijn gebruikt zou ik het vervangen door extra passata of (deels ) vervangen door water.

      1. Astrid 22 maart 2021 om 21:32

        Waarom zo lang op het vuur als het ook nog 30 minuten in de oven gaat?

      2. Susan 8 april 2021 om 18:44

        5 sterren
        We hebben zojuist de lasagna gegeten, wat extra passata gedaan ipv de wijn en hij was héérlijk!! Dat wordt een blijvertje! 😄

  3. Jessica 22 maart 2021 om 16:43

    Voor hoeveel porties is dit?

      1. Marisela 27 maart 2021 om 14:14

        Hi Brenda, wat een heerlijk recept! Ik heb verse lasagne bladen gebruikt en heb de extra groenten (courgette en paprika) weg gelaten. Oh oh oh, wat een topper!! Dank voor het delen!! Dit ga ik vaker maken.

  4. Willemijn 22 maart 2021 om 21:37

    Gebruik je gedroogde of verse lasagne bladen ?

    1. Monique 29 maart 2021 om 17:09

      Geen bechamelsaus?

  5. Martine 24 maart 2021 om 11:08

    Ga het vandaag maken en ben heel benieuwd!

  6. Ina Kamp 24 maart 2021 om 18:53

    Verkruimel je het bouillonblokje in de saus? Niet mengen met water?

  7. Jitske 24 maart 2021 om 19:40

    Ik woon in Spanje en kan hier geen passata vinden. Wat kan ik als vervanger gebruiken?

    1. Brenda Hoff 4 april 2021 om 11:06

      Het zijn gezeefde tomaten, misschien is daar in Spanje een ander woord voor?
      Anders tomatenblokjes in blik. Deze zijn echter wel minder geconcentreerd.

  8. Wendy 28 maart 2021 om 17:38

    Hoi Brenda, wat een lekkere lasagne! Zelfs de kids smulden ervan! Een blijvertje!

  9. Ellen 3 april 2021 om 17:24

    Echt heel erg lekker. En inderdaad makkelijk uit de schaal te scheppen. Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt, dus ook een deel ingevroren.

  10. Yolanda Molenaar 5 april 2021 om 09:49

    Hallo Brenda, ook dit recept heb ik gemaakt hij was echt heel erg lekker. Je proeft echt de ingredienten, alles is super vers. Dank je wel voor het delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept