Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Wentelteefjes brunchplank

Een complete brunch op een plank, wat een verwennerij! Deze wentelteefjes brunchplank bevat zowel hartige als zoete wentelteefjes.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Wentelteefjes brunchplank

Een broodje ei bij de paasbrunch is lekker, maar wat dacht je van een complete wentelteefjes brunchplank? Loopt het water je al in de mond? Voor een plank als deze mag je mij wakker maken hoor!

Het fijne aan een complete wentelteefjes brunchplank als deze is dat je alles in 1 hebt. Zoet en hartig bij elkaar. Zo hoef je dus niet meerdere kleine gerechtjes te maken met het risico dat je van alles wat overhoudt. Je maakt Ć©Ć©n plank in Ć©Ć©n thema/gerecht (wentelteefjes in dit geval) en je bent klaar.

Wentelteefjes brunchplank

De paasbrunch, ik kan daar enorm van genieten. Een tafel vol met lekkere hapjes en hier uitgebreid de tijd voor nemen. Het enige dat zonde is, is dat het vaak te veel is. Te veel brood, te veel soorten beleg. En daarbij zijn er vaak ook nog extra kleine hapjes bij. Zonde als je dat weg moet gooien.

Daarom ga ik voor 1 gerecht, met daarbij verschillende variaties. De wentelteefjes brunchplank. Met deze brunchplank ligt er voor ieder wat wils op tafel, maar hoef je weinig weg te gooien.

Wat het ook voordelig maakt is dat ik de ingrediƫnten voor deze paasplank allemaal bij ALDI heb gescoord. Ze hebben nu een compleet paasassortiment met het Prestige assortiment, plus de lekkerste basisproducten om de brunchplank mee aan te vullen. En hier vind je nog meer inspiratie voor Pasen . Zo wordt het echt een feestje op tafel!

Het resultaat is een simpele paasbrunch met groots resultaat, die nog goedkoop is ook! En je hebt weinig restjes. Win-win-win!

Wentelteefjes brunchplank

Wentelteefjes brunchplank

Bij deze wentelteefjes brunchplank heb ik me gefocust op 1 gerecht, de wentelteefjes. Deze zoete broodjes zijn de held van deze brunchplank.

Eieren mogen bij de paasbrunch niet ontbreken, daarom heb ik in dit geval scrambled egg’s toegevoegd aan de wentelteefjes brunchplank. Lekker om dit op de wentelteefjes te eten samen met gebakken spek of de gerookte zalm met avocado. Een beetje agavesiroop maakt deze hartige wentelteefjes compleet.

Ga je liever voor zoetigheid? Ook dan is er voldoende keuze! Ga voor jam of chocopasta. Of kwark met vers fruit en agavesiroop.

Zelf zou ik gaan voor allebei, eerst een wentelteefje met scrambled egg’s en spek of zalm, en daarna als toetje nog eentje met chocopasta en banaan of kwark met rood fruit. Smullen!

Bij deze paasbrunch heb je geen luxebroodjes nodig, wentelteefjes zijn juist een hele lekkere manier om oud brood op te maken, of een restje paasstol. Heb je geen oud brood in huis? Ga dan voor het brood bij ALDI dat je zelf kunt snijden. Op de machine kun je kiezen voor extra dikke plakken, waardoor de wentelteefjes nog mooier worden.

Wentelteefjes brunchplank

Wentelteefjes brunchplank

Dit artikel schreef ik in samenwerking met ALDI.

Ingrediƫnten

personen

Voor erbij

Hartig

Zoet

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze wentelteefjes brunchplank

Bereiding: 30 minuten

Voor de scrambled eggs

Stap 1
Klop de eieren stevig op met een garde. Mix dit met de melk. Dit kan eventueel ook met een mixer.
2
Stap 2

Verwarm een koekenpan met olie en verdeel het eimengsel hierin. Zet het vuur op medium en bak dit mengsel zo even aan. Als de onderkant van de eieren gestold is vouw je met een spatel de zijkanten van het gestolde ei naar binnen. Laat dit nog even bakken.

3
Stap 3
Hierna roer je het ei grof door en laat dit ook even bakken. Zet het vuur uit als het ei net aan gestold is, het gaart hierna nog even door. Breng de scrambled eggs op smaak met zout en peper.

Voor de wentelteefjes

1
Stap 1
Roer de eieren los en meng dit met de melk en een snuf kaneel.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan met olijfolie of margarine op het vuur.
3
Stap 3
Leg een boterham in het beslag, draai het hierna om zodat beide kanten zich vol zuigen met het eimengsel.
4
Stap 4

Bak de boterhammen op medium vuur aan beide kanten aan, zodat het wentelteefje goudbruin kleurt en lichtkrokant wordt.

5
Stap 5
Bak in een andere koekenpan zonder boter of olie het ontbijtspek krokant.

Het opmaken van de wentelteefjes brunchplank

1
Stap 1
Verdeel de kwark of lobbige slagroom over een kommetje. Doe dit ook met de jam, chocopasta en agavesiroop.
2
Stap 2
Zet de bakjes op een grote plank en leg daar de wentelteefjes bij, samen met de scrambled eggs en gebakken spek. Verdeel ook de zalm en avocado over de plank. Maak af met vers fruit.
3
Stap 3
Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker en serveer de wentelteefjes brunchplank hierna meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

3 reacties

Ella
5/5 sterren

Het is een absoluut geweldige blog. :) Ik zal de tips nog steeds gebruiken.

Laat een bericht achter

Sandra

Het klinkt heerlijk! Maar.. zes wentelteefjes en vier personen, die gaan wij niet netjes kunnen verdelen hoor ;-)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ha, kan ik me voorstellen 1,5 per persoon ;) Anders ga je voor 9 of 10 stuks, maar dan heb je een extra ei en melk nodig. Pak bovenstaande recept en vermenigvuldig ei en melk naar verhouding zodat je genoeg 'beslag' hebt voor je wentelteefjes.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op