Ga naar de inhoud

Salade met sperziebonen en zalm

Frisse salade met sperziebonen en zalm. Met een lekkere frisse dressing en verkruimelde feta.

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Salade met sperziebonen en zalm

Yes, tijd voor een lekkere frisse salade. Een (maaltijd)salade met sperziebonen en zalm. Een ideale makkelijke maaltijd op een mooie zomerdag. Al doet hij het ook heel erg goed als lunch op een bewolkte dag hoor 😉

Salade met sperziebonen en zalm

De zomer is aan hoor! We hebben de lente gewoon overgeslagen, en zitten wat mij betreft nu volop in de zomer. Heerlijk! En heb je het over zomergerechten dan staan salades wat mij betreft met stipt op nummer 1. Oké, naast de barbecuerecepten 😉 Maar gelukkig gaat dat ook heel goed samen. Deze keer deel ik een salade die het vooral heel goed doet al makkelijke maaltijd of lunch. Een frisse salade met sperziebonen en zalm.

Salade met sperziebonen en zalm

De basis van deze salade met sperziebonen en zalm is gen sla-soort maar dat zijn de beetgaar gekookte sperziebonen. Samen met een pluk rucola en partjes avocado is het de basis. Kleurrijke tomaatjes passen hier heel goed bij. De warm gerookte zalm is de hero van de salade, daar draait het om. De zalm geeft de salade body en zorgt ervoor dat hij echt heel erg lekker is. Een frisse dressing met citroensap brengt alle onderdelen samen. De geroosterde pijnboompitjes en verkruimelde feta maken de salade met sperziebonen en zalm af.

De salade is een perfecte makkelijke maaltijd op een zonnige dag. Maar ook lekker als lunch. De salade met sperziebonen en zalm kun je ook heel goed van te voren klaarmaken en meenemen. Of serveer het als bijgerecht bij een avondmaaltijd met meerdere gerechten.

Tip: de zalm kun je bijvoorbeeld vervangen door kipfilet als je liever geen vis eet.

Salade met sperziebonen en zalm

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze salade met sperziebonen en zalm

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Kook de sperziebonen 6 minuten. Spoel ze hierna af zodat ze niet verder garen en mooi groen blijven.
2
Stap 2
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
3
Stap 3
Meng in een kommetje de dressing door 2 eetlepels olijfolie te mengen met het sap van een halve citroen en een theelepel honing. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Verdeel de rucola over een groot bord of schaal, verdeel hierover de sperziebonen. Leg de partjes avocado en tomaatjes erop. Verdeel de helft van de dressing over de salade.
5
Stap 5
Leg de gerookte zalm erop, in stukken of in zijn geheel. Bestrooi de salede met de geroosterde pjinboompitjes verkruimelde feta. Serveer de overige dressing erbij.
Bekijk ook andere recepten
Pokébowl met gegrilde zalm
Geroosterde aubergine met z'atar, dilleyoghurt en zoetzure ui
Mini tarte tatin met geitenkaas
Couscoussalade met spinazie, pompoen en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op