Varkenshaas saltimbocca in parmaham
Lekker Italiaanse bijgerecht met vlees. Varkenshaas saltimbocca in parmaham met salie. Serveer met aardappeltjes en groenten naar keuze.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inVarkenshaas saltimbocca in parmaham
Bewaren
Een lekker zomers vleesgerecht vol van smaak.Vandaag gaan we voor varkenshaas saltimbocca in parmaham. Een simpel hoofdgerecht van varkenshaas met parmaham en salie. Met heel veel smaak.
Je bereid varkenshaas saltimbocca in parmaham in de koekenpan, oven of op de barbecue. En erbij serveer je aardappeltjes en groente naar keuze voor een volwaardige maaltijd.
Saltimbocca
Saltimbocca is een vlees-gerecht uit de Italiaanse keuken. Vertaald naar het Nederlands betekent het ‘Spring in de mond’. Het traditionele Italiaanse gerecht bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees met plakjes spek en salie, en wordt aangebakken in witte wijn.
Ik heb op Sicilië de lekkerste saltimbocca ooit gegeten. Het was zo genieten. Al moet ik bekennen dat de plek daar vast ook mee te maken heeft gehad.
Op de blog ben ik eerder aan de slag gegaan met saltimbocca met een twist. Een versie met gepaneerde kip met basilicum en prosciutto. Dit serveerde ik met mozzarella en tomaatjes. Nog steeds vind ik deze versie erg lekker, maar bij het recept dat ik vandaag met jullie deel houd ik het wat simpeler. We gaan voor Varkenshaas saltimbocca in parmaham.
Varkenshaas saltimbocca in parmaham
Deze keer ga ik voor een meer traditionele variant op saltimbocca. Niet met kalfsvlees, maar varkenshaas. Varkenshaas vind ik een toegankelijk, lekker en makkelijk stuk vlees. Al weet ik dat niet iedereen varkensvlees eet. Je kunt het ook vervagen door het traditionele kalsfvlees of maak deze versie een met kipfilet.
Om de varkenshaas saltimbocca klaar te maken verpak je het vlees samen met de salie in parmaham. Je rolt het in de plakken ham. Hierna is het al een kwestie van het garen van de rollen met vlees.
De saltimbocca kun je bereiden in de koekenpan, in de oven en op de barbecue. Wat je zelfs het fijnste vindt. Ik houd van medium-rare varkenshaas. Voor medium of doorbakken verwarm je het vlees een aantal minuten langer.
Serveer de varkenshaas saltimbocca in parmaham met gebakken aardappeltjes en groenten naar keuze.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze varkenshaas saltimbocca in parmaham
Stap 1
Breng de varkenshaas op smaak met zout en peper.Stap 2
Leg 2 plakjes parmaham naast elkaar op je snijplank en leg een stuk varkenshaas erop. Leg 2 blaadjes salie tussen de onderkant van de varkenshaas en het plakje parmaham. Leg ok 2 blaadjes salie op de varkenshaas. Rol de varkenshaas in de parmaham. Doe dit ook bij het andere stuk varkenshaas.
Stap 3
Verwarm boter in een koekenpan en bak de varkenshaas saltimbocca hier rondom in aan. Laat de varkenshaas hierna 10 – 15 minuten doorbakken zodat hij mooi gaar is.Stap 4
Of bereid de varkenshaas saltimbocca in de oven: neem het vlees na het aanbraden uit de pan en leg het in een ingevette ovenschaal en verwarm het 15 minuten op 180 graden in de oven.Stap 5
Dek bij beide bereidingen het vlees af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten voor je het serveert.Stap 6
Snijd het vlees in plakken en serveer voor met aardappeltjes en groente naar keuze.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze varkenshaas saltimbocca in parmaham
Stap 1
Breng de varkenshaas op smaak met zout en peper.Stap 2
Leg 2 plakjes parmaham naast elkaar op je snijplank en leg een stuk varkenshaas erop. Leg 2 blaadjes salie tussen de onderkant van de varkenshaas en het plakje parmaham. Leg ok 2 blaadjes salie op de varkenshaas. Rol de varkenshaas in de parmaham. Doe dit ook bij het andere stuk varkenshaas.
Stap 3
Verwarm boter in een koekenpan en bak de varkenshaas saltimbocca hier rondom in aan. Laat de varkenshaas hierna 10 – 15 minuten doorbakken zodat hij mooi gaar is.Stap 4
Of bereid de varkenshaas saltimbocca in de oven: neem het vlees na het aanbraden uit de pan en leg het in een ingevette ovenschaal en verwarm het 15 minuten op 180 graden in de oven.Stap 5
Dek bij beide bereidingen het vlees af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten voor je het serveert.Stap 6
Snijd het vlees in plakken en serveer voor met aardappeltjes en groente naar keuze.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in1 reacties
Anna Broekhuis
Hallo Brenda Wat een overheerlijk recept, ik had het soortgelijke recept al gemaakt met kip. Ze willen het hier niet meer anders. Deze stond in de kalender van je. En nu met varkenshaas, ga gelijk boodschappen doen en maken Dank je wel en fijne dag Anna