Ga naar de inhoud

Clafoutis met bramen en appel

Yum, Clafoutis met bramen en appel. Een makkelijke ‘taart’ bestaande uit fruit met een soort custard. Een lekkere taart die heel snel en makkelijk op tafel staat,

10 minuten Voorbereidingstijd
50 minuten Bereidingstijd
Delen op

Clafoutis met bramen en appel

Tijd voor een zoet herfstrecept. Een snelle taart met fruit in dit geval. Deze clafoutis met bramen en appel is perfect voor deze tijd van het jaar. Super simpel om te maken, en erg lekker met seizoensfruit. Hier kun je uiteraard ook mee variëren. Zet jij deze heerlijke clafoutis op tafel deze herfst?

Clafoutis met bramen en appel

Clafoutis – makkelijke taart

Een clafoutis is een Franse taart. Traditioneel is een clafoutis gevuld met kersen, de kersen worden overgoten met een beslag dat lijkt op het beslag van pannenkoeken. De taart wordt dan ook weleens een dikke gevulde pannenkoek genoemd.

Met de clafoutis kun je natuurlijk ook variëren door de kersen te vervangen door ander fruit. In dit geval gaan wij voor appel met bramen. Als de bramen niet in het seizoen zijn kun je deze eventueel ook weglaten of vervangen door bijvoorbeeld blauwe bessen of frambozen. Of wat dacht je van een clafoutis van appel met peer?

Clafoutis met bramen en appel

Clafoutis met bramen en appel

Soms wil ik iets lekkers op tafel zetten, maar heb ik geen zin om daar uren mee bezig te zijn. Dus toen ik laatst weer zin had om te snoepen en het liefst meteen, kwam ik na wat zoeken op internet uit bij clafoutis. Jackpot! Want deze makkelijke ‘taart’ bestaande uit fruit en een soort custard staat heel snel en makkelijk op tafel. En nog beter, dankzij het fruit heb je ook het idee dat je niet al te ongezond snoept.

De bereiding van de clafoutis met bramen en appel is bijna kinderlijk eenvoudig: melk, eieren, bloem en suiker mengen en eigenlijk ben je dan al klaar. Je kunt kiezen voor je favoriete fruit of gaan voor mijn keuze: bramen en appel. Die twee fruitsoorten vind ik altijd zou lekker bij elkaar smaken.

Het is het aller lekkerste om de clafoutis met bramen en appel direct uit de oven (na kort afkoelen) te serveren. Maar je kunt hem natuurlijk ook koud eten.

En wees vooral lekker creatief en varieer met de vulling. Je kunt ook gaan voor kersen, bosbessen of een ander soort fruit. Kies wat jij lekker vindt!

Clafoutis met bramen en appel
Clafoutis met bramen en appel

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Browniebakvorm van 21x21 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze clafoutis met bramen en appel

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 50 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter.
2
Stap 2
Snijd de appels in blokjes ter grootte van de bramen.
3
Stap 3
Mix in een kom (of met de keukenmachine) de melk, 75 gram suiker, de eieren, bloem en het zout tot je een mix hebt zonder klontjes.
4
Stap 4
Schenk ongeveer 1/3 van het beslag in de bakvorm en zet de bakvorm 3 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Stap 5
Haal de bakvorm uit de oven, verdeel de bramen over de vorm en doe hetzelfde met de appelstukjes. Schenk de rest van het beslag over het fruit en verdeel hierover de rest van de suiker.
6
Stap 6
Bak de clafoutis ongeveer 50 minuten in de oven. Je kunt de clafoutis vervolgens zowel warm als koud eten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

2 reacties

Greta

Hoeveel eieren heb je nodig? Die mis ik in het ingrediënten lijstje.

Laat een bericht achter

Celine van Haaren

Hi Greta! Je gebruikt voor dit recept 3 eieren.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op