Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kerst borrelbrood met kaas en kruiden

Tijd voor een lekker kersthapje om uit de hand te eten. Dit Kerst borrelbrood met kaas en kruiden is niet alleen heel erg lekker, maar ook gemakkelijk om te maken. Een lekker hapje of amuse voor het kerstdiner of wat dacht je van een hapje bij de kerstborrel (op het werk bijvoorbeeld).

Kerst borrelbrood met kaas

Kaas recepten

Het afgelopen jaar mocht ik meewerken aan Vers van ‘t Mes magazine, het magazine dat bij kaasspeciaalzaken gratis verkrijgbaar is. Iedere editie bevatte een recept van mij met stap voor stap foto’s. Zo deelde ik de plaattaart met courgette, quiche Hawaii en hertenstoofschotel met bier en een korst van gegratineerde aardappel. De december-editie van het magazine is een speciale, in dit magazine deel ik een compleet familie-kerstmenu. Een toegankelijk kerstmenu waarbij kaas uiteraard niet ontbreekt.

Het is een gevarieerd kerstmenu voor het gehele gezin, met toegankelijke ingrediënten. Van een bloemkool-kaas soepje als voorgerecht tot gevulde varkenshaas en aardappelsterren als bijgerecht en een kaasmousse als toetje. En laten we dit kerst borrelbrood met kaas en kruiden niet vergeten. Lekker als amuse of hapje bij de kerstborrel. Ook erg leuk om dit samen met kids te maken.

Kerst borrelbrood met kaas

Kerst borrelbrood met kaas en kruiden

Ik ben gek op dit soort hartige broodjes die super simpel zijn om te maken. Dit is een lekker warm borrelbrood gevuld met kaas. Als topping heb ik extra kruiden toegevoegd.

De blokjes kaas vouw je in een plakje pizzadeeg. Dit vouw je dicht zodat een klein deegbolletje gevuld met kaas ontstaat. Leg de bolletjes deeg in de vorm van een kerstboom (of bijvoorbeeld kerstster) op de bakplaat.

De bolletjes deeg bestrijk je met gesmolten boter en bestrooi je met kruiden. In dit geval ga ik voor een combinatie van gedroogde oregano met basilicum en peterselie. Eventueel kun je hierover ook nog wat extra geraspte kaas verdelen voor je de broodjes in de oven schuift.

Tip: Het is ook lekker om de borrelbroodjes te serveren met een pizzasaus of tomatensaus als dip.

Kerst borrelbrood met kaas

Variëren met kaas

Voor deze broodjes heb ik Boer’n Trots Honing Koe gebruikt (verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaak). Deze kaas is gewassen met honing, dit geeft de kaas een lekkere zoete ondertoon. Door de rijping van 20 weken is de kaas vol van smaak.

Je kunt ook een andere kaas naar keuze gebruiken voor de vulling van deze broodjes. Het is ook lekker om hiermee te variëren. Gebruik een kaas die redelijk snel smelt, dus een oude kaas zou ik in dit geval niet doen. Mozzarella kun je bijvoorbeeld ook gebruiken, in plaats van blokjes kaas.

Is het geen kerst en wil je dit recept toch maken? Leg de bolletjes brood dan in een iedere andere vorm die je leuk vindt.

borrelbrood recept met kaas

 

Kerst breekbrood met kaas en kruiden

15 minuten
+ 15 minuten
16 hapjes

Ingrediënten

 • 1 rol pizzadeeg
 • 16 blokjes Boer'n Trots Honing Koe 15mm bij 15mm
 • 20 gram boter
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • 2 takjes verse basilicum
 • eventueel takje verse peterselie
 • eventueel 60 gram Boer'n Trots Honing Koe geraspt, ter garnering

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Rol het pizzadeeg eventueel wat meer uit en snijd het in vierkantjes van 2 bij 3 cm.
 • Leg de blokjes kaas op het pizzadeeg en vouw het blokjes kaas om met deeg. Maak het bolletje goed dit. Leg de bolletjes van het gevulde deeg met de vouwkant naar beneden op de bakplaat in de vorm van een kerstboom.
 • Hak de kruiden fijn en smelt de boter in een pannetje.
 • Bestrijk de bolletjes deeg met de gesmolten boter en bestrooi dit met de gehakte kruiden. Verdeel hierover eventueel extra geraspte kaas.
 • Verwarm de het borrelbrood nog 15 – 16 minuten in de oven tot het deeg gaar is en goudbruin is gekleurd.

Tip:

Serveer het kerst breekbrood eventueel met tomatensaus. Fruit een gesnipperd uitje met 2 geperst teentjes knoflook aan in een pannetje. Doe hierna een blik tomatenblokjes erbij, samen met 1 eetlepel oregano. Laat dit 15 minuten pruttelen. Pureer de tomatenblokjes hierna tot een gladde saus en laat het afkoelen.

Kerst borrelbrood met kaas
Borrelhapje
voorgerecht

Kerst borrelbrood met kaas

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept