Ga naar de inhoud

Hollands stoofpotje met rookworst

Hollands stoofpotje met rookworst, aardappelen en groenten. Ideale eenpansmaaltijd voor de wintermaanden.

20 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Hollands stoofpotje met rookworst

Het is winter, en wat is er dan lekkerder dan een warme winterse stoofschotel? Vandaag deel ik daarom een heel erg lekker Hollands stoofpotje met rookworst. Een mix tussen snert en een stoofschotel. Met aardappeltjes, want als iets Hollands is dan is dat het wel 😉

Hollands stoofpotje met rookworst

Ik had trek in iets winters, maar niet de zin en tijd om snert te maken. Daarom wilde ik iets anders met rookworst. Geen boerenkoolstamppot, maar iets anders. Toen bedacht ik dat ik een ander variant wilde maken op snert. Het werd deze heerlijke Hollandse stoofschotel met rookworst. Een goedgevulde stoofschotel dat veel groenten bevat, en krieltjes. Yum!

Multifunctionele kookpan

De Hollandse stoofschotel bereid ik in de Sysas kookpan. Het is een extra diepe pan die ideaal is voor het bereiden van stoofschotels waarbij je kookt met de deksel op de pan. Daarbij hoef je geen olie of boter te gebruiken.

De kookpan van Sysas is multifunctioneel! Naast koken, bakken en braden is de Sysas kookpan ook geschikt om groenten te stomen, om broodjes af te bakken en om te gratineren.  Door een cm water toe te voegen en de deksel op de pan te doen kun je op laag vuur heerlijk groenten stomen. Ook is de pan geschikt om met de deksel op de pan broodjes af te bakken, binnen 10 minuten zijn ze klaar. De kookpan is ovenbestendig tot 180 graden en hierdoor ook geschikt om gerechten in te gratineren in de oven.

Sysas kookpannen hebben een unieke, verharde mineraalbodem die geen schadelijke stoffen bevat. De Sysas kookpan is daardoor PFOA en PTFE vrij.

ACTIE: Ontvang nu 10% korting op je bestelling bij Sysas.nl. Gebruik de code ‘BrendaJan22’ bij je bestelling. De actie loopt van woensdag 19 januari tot en met woensdag 2 februari. Deze code is geldig voor het gehele assortiment m.u.v. de cadeaubonnen en met een minimale bestelwaarde van 30 euro. 

Hollands stoofpotje met rookworst

Hollands stoofpotje met rookworst

Dit Hollandse stoofpotje is simpel, maar zo lekker. Geïnspireerd op de echte Hollandse snert of erwtensoep. Ik had trek in iets met rookworst en het leek me lekker dit eens te verwerken in een stoofpotje. Het resultaat mag er zijn, heerlijk Hollands stoofpotje met rookworst en aardappel.

De basis van het stoofpotje zijn aardappelen met gehakt, wortel en courgette. Met plakjes rookworst dus. Een heerlijke jus van runderbouillon en tomatenblokjes zorgt ervoor dat alles bij elkaar komt. DE smaakmaker is in dit geval laurierblad, maar knoflook mag wat mij betreft niet ontbreken.

Het Hollandse stoofpotje is weer eens wat anders dan een standaard stoofpot met rundvlees of een kom snert. En nog een voordeel, het is snel klaar. Met 45 minuten is de stoofschotel klaar.

Tip: eerder bereidde ik een eenpansgerecht van kip teriyaki in een Sysas pan, klik hier voor dit heerlijke recept.

 

Hollands stoofpotje met rookworst

Stoofpot maken

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Sysas.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hollands stoofpotje met rookworst

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1

Verwarm olijfolie in een kookpan en fruit de ui en knoflook aan. Doe het gehakt erbij als de ui glazig ziet. Bak de gehakt rul. Voeg hierna de tomatenpuree toe en bak dit kort mee voor je de wortels, courgette, krieltjes en champignons toevoegt.

2
Stap 2

Doe hierna de bouillon, tomatenblokjes en laurier bij de pan. Breng aan de kook en laat het op zacht vuur 30 minuten pruttelen.

3
Stap 3
Snijd de rookworst in plakjes en doe dit bij de pan. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Wil je de het vocht wat dikker maken, bindt het door maïzena te mengen met wat koudwater en dit vervolgens toe te voegen aan het Hollandse stoofpotje. Laat dit nog 5-10 minuten pruttelen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

6 reacties

Kitty

Wat ik in het recept mis, zijn de aanpassingen voor de slowcooker. Dit gerecht staat onder het kopje, maar bijv. 500 ml water is voor de slowcooker echt veel te veel. Ik weet zelf wel hoe het werkt, maar beginners die denken: oh, gaan we doen, komen bedrogen uit met een waterig eindresultaat. Ik heb dit bij meerdere recepten gezien die (ook) onder het kopje slowcooker vallen

Laat een bericht achter

Elise

Klinkt goed zeg! Kan ik de courgette vervangen? Dat is niet echt een wintergroente. Groetjes

Laat een bericht achter

Loesje

Zou dit ook in een slowcooker gemaakt kunnen worden? Heb je daar ervaring mee? Het gerecht ziet er trouwens heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Juf

Ziet er super lekker uit! Dat ga ik eens lekker maken vandaag! Maar ik zie ook champignons of niet? Staat niet bij recept. Hoeveel doe je erin?

Laat een bericht achter

Ferda

Ziet er goed uit! Op de foto's lijkt het erop dat er ook champignons in zitten. Die zou ik persoonlijk wel willen toevoegen in dit gerecht.

Laat een bericht achter

Kim

Hoi Brenda, gaan er nou ook champignons in? Ik zie ze wel op de plaatjes maar niet bij de ingrediënten. Van het weekend ga ik deze stoofschotel maken. Ziet er heerlijk uit! Ik ga het met kip rookworst maken. Groetjes Kim

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op