Ga naar de inhoud

Quiche met zalm, prei en witte korstkaas

Quiche met zalm, prei en witte korstkaas. Een verrassend lekkere combinatie. Lekker als lunch, hapje of bijgerecht.

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Quiche met zalm, prei en witte korstkaas

Tijd voor een heerlijke quiche. Deze keer een quiche met zalm, prei en een witte korstkaas. Een super lekkere quiche die het goed doet bij de paasbrunch, maar ook als picknickhapje, borrelhapje of onderdeel van een lichte avondmaaltijd. Oftewel, deze quiche kan altijd! Wanneer zet jij hem op tafel?

Quiche met zalm, prei en schimmelkaas

Dit is voor nu het laatste recept dat ik met jullie deel uit de lente-editie van Vers van ā€˜t Mes magazine. Het magazine dat gratis verkrijgbaar is bij kaasspeciaalzaken. Voor de ontwikkeling van deze recepten krijg ik de kaassoorten aangedragen. En daar maak ik dus een recept mee.

Voor dit recept was de kaas anders dan anders. Ik mocht namelijk aan de slag met een witte korstkaas. Ik was eerst even bang dat het een blauwe schimmelkaas was, maar dat is het dus niet. De kaas die ik in dit recept gebruik is een witschimmelkaas of witte korstkaas. Dit zijn zachte schimmelkazen met een witte kaaskorst. Brie en camembert zijn bijvoorbeeld ook zachte schimmelkazen, en witte korstkazen.

Dit gaat heel goed samen met de combinatie van quiche met zalm en prei, en de hele lekkere (en speciale) witte korstkaas die ik hiervoor mocht gebruiken.

Quiche met zalm, prei en schimmelkaas

Quiche met zalm, prei en witte korstkaas

Een quiche is wat mij betreft een ideaal picknickrecept. Het is gemakkelijk om vooraf klaar te maken, goed mee te nemen en eenvoudig om te delen. Daarom wilde ik ook graag een quicherecept ontwikkelen voor de lente-editie van Vers van ‘t Mes magazine.

Hier op de website staan al vele quiche recepten, maar nog geen een met deze combinatie aan ingrediĆ«nten.  Prei, met gerookte zalm en een witte korstkaas. Een combinatie die super goed samen gaat.

Quiche met zalm, prei en schimmelkaas

Pierre Robert een kaas die smelt op de tong

Voor de quiche met zalm mocht ik een speciale witte korstkaas genaamd de Pierre Robert gebruiken. Deze kaas komt van Kaasmakerij Robert Rouzaire, gevestigd in de streek Seine-et-Marne ten oosten van Parijs. De kaasmakers Pierre en Robert wilden graag de room die overblijft na het maken van Brie de Meaux ook verwerken tot kaas. De room voegden zij als test toe aan rauwe melk en maakten er kaas van. De korst kreeg een witte flora en de kaas werd een maand gerijpt om op smaak te komen. Het resultaat is een verbluffend lekkere romige kaas met een volle smaak die door een breed publiek op prijs wordt gesteld.

Het resultaat is een heerlijke quiche met zalm, prei en Pierre Robert waarbij de kaas niet overheerst. De quiche is in balans. Serveer een lekker puntje bij de paasbrunch, picknick, gewone lunch of zelfs avondmaaltijd. Het kan allemaal.

In deze serie heb ik meerdere picknickrecepten met je gedeeld. Naast deze quiche met zalm, prei en schimmelkaas deelde ik ook onderstaande recepten met kaas met je:

Quiche met zalm, prei en schimmelkaas

 

Ingrediƫnten

punten
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze quiche met zalm, prei en witte korstkaas

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
3
Stap 3
Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en peper. Roer de snippers zalm en ringen prei door het quichebeslag.
4
Stap 4

Giet de vulling in de vorm. Verdeel vervolgens stukken van de zachte Pierre Robert kaas over de quiche.

5
Stap 5
Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

2 reacties

Hanneke Ensel - Kremer

Kun je deze quiche ook zonder de kaas maken? Of moet ik er dan echt iets anders voor in de plaats doen? Ik lust bijna alles behalve kaas, ook als het ergens doorheen zit. Ik gril ervan. Uitgezonderd dan b.v. Monchou, dat smaakt niet naar kaas. Alvast bedankt voor je reactie Hanneke Ensel

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Hanneke, ik vind dat de kaas in dit geval wel echt iets toevoegt aan het recept. Maar als je echt niet van kaas houdt kun je het ook prima maken zonder kaas.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op