5x hapjes bij de borrel
Bewaren
Mijn borrelmoment is de vrijdagmiddag. Regelmatig houd ik samen met Joost een (kleine) vrijdagmiddagborrel om ons weekend in te luiden. En een borrel gaat natuurlijk niet zonder lekkere hapjes. Daarom maak ik regelmatig een lekker hartig hapje om bij de borrel te serveren. In dit artikel geef ik je 5 tips voor bij de borrel!
Gesponsord artikel
Bruschetta
Als je wilt variëren moet je voor de bruschetta gaan! Snijd een stokbrood in plakjes, bestrijk met olijfolie en rooster het in de oven. Als je na het bakken een gehalveerd teentje knoflook over de broodjes smeert worden ze extra lekker. De bruschetta beleg je vervolgens met jouw favoriete topping. De bruschetta met champignons is mijn favoriet, maar ook de klassieker met tomaat is altijd goed.
Kaashapje
Bladerdeeg en gesmolten kaas. Een perfecte combi. Extra handig dat ik de ingrediënten voor een bladerdeeg kaashapje altijd in huis heb. Mocht er onverwachts visite op de stoep staan kan ik dat altijd nog even snel in elkaar draaien. Extra lekker als je een beetje mosterd aan het hapje toevoegt.
Flammkuchen
De flammkuchen is hot! Sinds afgelopen zomer duikt dit lekkere broertje van de pizza overal op. Zelfs op Brenda Kookt heb ik al het recept voor een overheerlijke zelfgemaakte Flammkuchen gedeeld.
Als je geen tijd (of zin) hebt om zelf een Flammkuchen te maken kun je nu ook in de supermarkt terecht. Dr Oetker heeft nu de Dr. Oetker Bistro Flammkuchen in het assortiment. Traditioneel is een Flammkuchen belegd met een basissaus van crème fraîche met als topping spek & ui. Dr. Oetker heeft naast deze traditionele versie ook de variatie salade & rode ui in het assortiment.
Voordeel: Dr. Oetker Bistro Flammkuchen is snel klaar, je hoeft hem maar 6-8 minuten te bakken. Glaasje wijn er bij en jouw borrel is compleet.
Leuk extraatje: deel jouw borrelmoment op de website en maak kans op een van de door Dr. Oetker beschikbaar gestelde prijzen. Bijvoorbeeld een geheel verzorgde borrel, of een van de 25 Flammkuchen borrelpakketten.
Groente pizzarondje
Pizza, maar dan gezonder. Dat zijn de groentepizza’s! Plakjes courgette, aubergine en tomaat beleg je met tomatensaus, kaas en eventueel een extra topping. Zo heb je binnen no time een lekker (en ook nog redelijk gezond) hapje voor bij de borrel. Tip: handig om restjes groenten op te maken!
Gehaktballetjes
Volgens mijn vriend zijn gehaktballetjes altijd goed. Daarom zet ik dit regelmatig op tafel. Het gehakt breng je op smaak met de kruiden dit jij lekker vindt (en op dat moment in huis hebt). Ik maak vaak de pittige gehaktballetjes in tomatensaus. Altijd goed dus.
Wat is jouw borrelmoment? En welk hapje eet je het er liefste bij?
Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer