Ga naar de inhoud

5x pastasalade

5x pasta saladeVandaag deel ik met jullie lekkere pasta-inspiratie. In dit artikel heb ik 5x pastasalade die hier favoriet zijn bij elkaar gezet.

 

Nu het voorjaar toch wel echt is begonnen merk ik dat meer salades eet. In de winter vind ik het maar koud maar nu de zon zich vaker laat zien en het buiten ietsje warmer wordt (behalve de afgelopen week dan ;)) krijg ik weer trek in lekkere salades. Regelmatig ga ik dan voor een pastasalade, omdat deze zo lekker goed gevuld is en als complete lunch of maaltijd kan dienen.

Wat is jouw favoriete pastasalade? Is het er eentje uit dit rijtje, of ga je voor een andere lekkere variatie?

Klik op de titel of de foto van het gerecht om het recept direct te bekijken

 

5x Pastasalade

5x pastasalade, Pasta Pesto al Tonno 03

Pasta pesto el tonno

De pastas pesto el tonno is een van mijn favoriete pastasalades. Een salade met groene pesto en tonijn uit blik. Het is lekker snel klaar, je kunt de salade goed bewaren en het is gewoon erg lekker. Zeker snel een keer maken als je dat nog niet eerder hebt gedaan.

5x pastasalade, Pastasalade met carpaccio

Carpaccio pastasalade

Vooral nu in het voorjaar (en straks ook in de zomer) vind ik het lekker om als makkelijke maaltijd een pastasalade op tafel te zetten. Ik weet zeker dat de carpaccio pastasalade deze zomer regelmatig gemaakt gaat worden.

Het voordeel is dat je de carpaccio pastasalade in tegenstelling tot de klassieke carpaccio een complete maaltijd is. Lekker met oude kaas, zongedroogde tomaat en rucola. En de dressing die ik bij deze pastasalade maak is zo ontzettend lekker…!

5x pastasalade, Pastasalade geitenkaas citroen rucola

Pastasalade met geitenkaas, citroen en rucola

De pastasalade met geitenkaas, citroen en rucola is de zomer op je bord. Het is lekker fris door de citroen, romig door de geitenkaas met knapperige croutons e rucola. Een hele lekkere combinatie.

5x pastasalade, Luie pasta-pesto salade

Luie pasta pesto

Dit een receptje uit de oude doos. De pastasalade zoals ik hem toen ik mijn blog 5 jaar geleden begon altijd maakte. Ik had geen variatie, ik maakte gewoon altijd deze lekkere pasta pesto salade.

In mijn kookboek ‘Snelle klassiekers met een twist’ vind je een pasta pesto 2.0 zoals ik hem nu het liefst maak. Maar voor deze luie pasta pesto salade blijf ik een zwak hebben hoor.

5x pastasalade, Fruitige pasta salade

Fruitige pastasalade

Wil je een lekker licht en zomerse pastasalade? Dan ga je voor de fruitige pastasalade met (je raadt het vast al) lekker veel fruit. Banaan, mango en aardbeien in de pasta, dat is zo lekker!

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op