Ga naar de inhoud

Fruitige pastasalade

Als je opzoek bent naar een zomerse pastasalade dan is dit jouw gerecht: een fruitige pastasalade. Ik eet niet vaak fruit bij de avondmaaltijd, maar op mooie zomerdagen maak ik graag een uitzondering. Fruit is vaak lekker fris, licht én gezond 🙂 Zeker als je geen tijd of zin hebt om te koken komt deze
Delen op

Fruitige pastasalade

Fruitige pasta salade

Als je opzoek bent naar een zomerse pastasalade dan is dit jouw gerecht: een fruitige pastasalade.

Ik eet niet vaak fruit bij de avondmaaltijd, maar op mooie zomerdagen maak ik graag een uitzondering. Fruit is vaak lekker fris, licht én gezond 🙂

Zeker als je geen tijd of zin hebt om te koken komt deze pastasalade van pas. Je hoeft alleen zo’n beetje alleen de pasta te koken en het fruit te snijden. Makkelijk hé?

Snel door naar het recept van de fruitige pastasalade, zodat je aan de slag kunt!

Pastasalade met fruit

Fruitige pastasalade

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 180 gram pasta
  • 2 handjes rucola
  • 8 aardbeien
  • halve banaan
  • halve mango
  • 30 gram verse geitenkaas
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • scheutje goede balsamicoazijn
  • eetlepel pijnboompitjes

Bereiding

Kook de pasta beetgaar. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Schil de banaan en de mango en snijd dit in stukjes. Was de aardbeien en snijd deze ook in stukjes. Snijd de rucola grof.

Meng de gekookte pasta met olijfolie en balsamico azijn. Roer het fruit en de rucola er voorzichtig doorheen. Top de fruitige pastasalade af met pijnboompitjes en verkruimelde geitenkaas.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

3 reacties

Rianne

Is dat echt lekker? Banaan erdoorheen?

Laat een bericht achter

Amy

Laatst had ik ook mango door de salade, heerlijk! Dit ziet er ook heel goed uit :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Lekker fris hé? Ik vind het een ideale afwisseling.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op