Ga naar de inhoud

5x een soep als voorgerecht

Kerst soepEen soep als voorgerecht bij het (kerst)diner valt vaak in de smaak. Het is een lekker warm hapje voor tussendoor, en je kunt er veel kanten mee op. En nog een extra voordeel: het is heel goed te maken voor grote groepen, én je kunt het goed voorbereiden. Win-win dus!

Bij deze deel ik vijf lekkere soepjes die niet misstaan bij het kerstdiner.

Klik op de titel van de soep voor het recept

Soep als voorgerecht

Bloemkoolsoepje met krokant baconkruim

Laat ik aftrappen met mijn favoriete feestelijke soep: de bloemkoolsoep met krokant baconkruim. Bloemkoolsoep klinkt misschien wat gewaagd, maar geloof me iedereen vindt dit lekker.

De soep is heerlijk romig en extra lekker door het krokante baconkruim waar het mee geserveerd wordt. Vooral bij een vlees-menu is deze soep een aanrader.

Kerriesoepje

De kerriesoep met gamba is een iets pittigere soep. Een tip voor als je eens iets anders wilt of als je bijvoorbeeld een menu met een Oosters tintje serveert. Extra leuk om de kerriesoep te serveren met een gebakken gamba.

Witlofsoepje met gerookte zalm

Een gedurfde soep is de witlofsoep met gerookte zalm. Witlof heeft een bittertje waar niet iedereen van houdt, zeker niet in een soep. Toch raad ik je dit lekkere soepje ook aan voor het kerstdiner.

Het is een mooie romige soep dat niet te zwaar op de maag valt. Hierdoor is het geschikt voor een diner met meerdere gangen.

Mosterdsoepje met prei en crunchy spek

Een soep die iets zwaarder is, maar wel super lekker. De mosterdsoep met prei en krokante spekjes. De soep is goed op smaak en past bijna in ieder menu.

Champignonsoep of Uiensoep

Wil je liever een ‘veilige’ soep serveren waarvan je zeker weet dat iedereen het lust? Ga dan voor een goedgevulde romige champignonsoep, of de lekkere uiensoep met een gegratineerd stokbroodje. Deze twee zijn altijd goed, en vallen ook met de kerstdagen in de smaak.

Bijgerechten soep kerst

Een soepje is extra lekker en feestelijk als je er iets bij serveerd. Wat dacht je van:

..een zelfgemaakte soepstengel van bladerdeeg. Extra feestelijk door het toevoegen van sesamzaad.

..de lekkerste knoflookbroodjes. Heerlijk kruidig en krokant.

..homemade croutons voor een lekkere bite bij de soep.

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op