Ga naar de inhoud

Witlofsoep met gerookte zalm

Ik ♡ witlof. Niet alleen als het lekker is gemaakt met ham en kaas uit de oven, maar ook gewoon gekookt. Kaal en met niets er bij. En de bittere kern laat ik er meestal stiekem in zitten omdat ik dat lekker vind. Dan ben je een die hard witlof...

Ingrediënten

kommen

Ter garnering

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Halveer de stronkjes witlof, snijd eventueel de bittere kern er uit. Houd 1 struikje apart (is leuk voor de garnering) en snijd de rest in smalle reepjes. Snipper de ui.
2
Stap 2
Verhit een klontje boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui hier even in aan. Voeg de witlof, suiker en tijm toe. Bak dit al roerend even mee met de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Voeg de aardappel samen met de bouillon toe aan de pan. Laat dit met de deksel op de pan 15 minuten koken.
3
Stap 3
Pureer de soep. Voeg de kookroom toe en laat dit nog even kort meekoken, breng de soep op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Snijd het achtergehouden stronkje witlof fijn, doe dit eventueel ook met de prei en de zalm.
5
Stap 5
Schenk de soep in de kommen, garneer met witlof, prei en gerookte zalm.

Witlofsoep met gerookte zalm

Witlofsoep txt

Ik ♡ witlof. Niet alleen als het lekker is gemaakt met ham en kaas uit de oven, maar ook gewoon gekookt. Kaal en met niets er bij. En de bittere kern laat ik er meestal stiekem in zitten omdat ik dat lekker vind. Dan ben je een die hard witlof fan toch? ; )

Daarom is het gewoon bizar dat ik nog nooit witlofsoep had gemaakt. Daar moest verandering in komen! En dus maakte ik deze witlofsoep.

Het witlofsoepje is lekkere afwisseling. Hij is een beetje romig en extra lekker nadat je hem garneert met snippers gerookte zalm. Of ham als je dat liever hebt. Persoonlijk vond ik de bittere witlofsmaak de tweede dag sterker aanwezig dan de eerste dag. Dus voor de niet zo die hard witlof fans is het de eerste dag ook zeker te doen.

Witlofsoep 02

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op