Mosterdsoep met prei en crunchy spek
Mosterdsoep met ringetjes prei en krokant gebakken spek. Een lekkere en goedgevulde mosterdsoep met een beetje pit.
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBereidingswijze
Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan. Snijd de prei in ringen. Houd 1/4 van de prei apart voor de garnering, voeg de rest van de prei bij de pan en bak dit even mee. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Voeg dit samen met de bouillon bij de pan en breng aan de kook. Laat dit hierna op zachtvuur ongeveer 15 minuten koken.Stap 2
Bak de ontbijtspek in een koekenpan zonder toevoegen van olie of boter krokant en breek in stukjes.Stap 3
Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de grove mosterd toe en pureer nog even door zodat de mosterd goed gemengd is. Voeg de kookroom en een beetje peper toe en breng nog even tot het kookpunt.Stap 4
Schep de mosterdsoep in de kommen/borden en garneer met ringen prei, verse peterselie en krokante ontbijtspek.Mosterdsoep met prei en crunchy spek
Met een soepje op de zondagmiddag maak je mij altijd blij. Lekker op de bank met een kommetje soep, heerlijk. Deze week gaan we voor mosterdsoep met prei en crunchy spek. Jij ook?
Op Ameland at ik vorig jaar op een terras de lekkerste mosterdsoep ever. Toen ik laatst mijn fotoboek aan het maken was kwam ook de foto van de soep op Ameland weer voorbij. Het water liep me in de mond. En daarom besloot ik me er thuis ook aan te wagen.
Ik vulde de soep extra met prei. En om het nog net een lekkerder te maken voegde ik crunchy spek toe. Het resultaat: een goed gevulde zeer smakelijke mosterdsoep.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in38 reacties
Peter
Hallo, Vandaag klaargemaakt. En kan alleen maar zeggen, heerlijk. Peter.
Brenda Hoff
Super om te horen Peter
Vera
Kun je ook 'normale' mosterd gebruiken in plaats van grove mosterd? Ik heb namelijk nog een potje normale mosterd in de kast staan, die op moet. Alvast bedankt voor je reactie
Steffen
Hij staat nu te koken. Hopelijk gaat het straks goed met de mosterd. Blijft spannend zo'n sterke smaak erbij
Lia
De eerste keer dat ik mosterdsoep maak en dan gelijk zo xl lekker! Dit ga ik vaker koken, heerlijk.
Liesbeth
Ik ga hem vanmiddag weer maken. Het is het lekkerste recept voor mosterdsoep. Liesbeth
Brenda Kookt
Wat super om te horen!
Hans Kuipers
Hallo Brenda, Zou ik ook de soep kunnen maken en indien ik over heb de rest in kunnen vriezen?
Raymond
Hallo misschien een "domme" vraag maar ik ben een beginner in het koken en ik heb de bouillon en de aardappelen in een kookpan gekookt en het aanfruiten in een wok gedaan. Is het de bedoeling dat ik de bouillon inclusief de aardappelen stukje bij stukje naar de wok verplaats en daarna ga pureren? Groetjes, Raymond
Brenda Kookt
Wat leuk dat je met de mosterdsoep aan de slag gaat. In dit geval kun je de ui met knoflook en daarna de prei ook in een kookpan aanfruiten. Je kunt nu alles in de pan bij elkaar doen en het vervolgens in de pan pureren. Eet smakelijk zo :)
Lidian
Hoi, Misschien een beetje een rare vraag maar is het samengestelde kippenbouillon of is het een blokje van kippenbouillon?
Brenda Kookt
Ik heb een blokje gebruikt
Skrölan
Juist deze soep gemaakt! Verbazingwekkend Lekker! =)
Brenda Kookt
Wat super om te horen :)
josé
Kerst 2015 heb ik deze mosterdsoep voor het eerst gemaakt als amuse voor de hele familie! We vonden hem zo lekker dat ik hem nu geregeld maak voor onszelf. Vanavond weer smullen. Bedankt voor het recept!
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen José
Christine
Heerlijke soep, ik garneer deze mosterdsoep met uitgebakken spekjes en klein gesneden granny smith appel...heerlijke frisse bite!
elize
Net gemaakt. Zalig! Pure smaak, logisch gezien de ingrediënten. :) Like it mucho!
Renate
Vriendliefs favoriete soep. Hij vroeg me deze week om deze soep wéér te maken, dus straks maar de keuken in om deze soep voor de zoveelste keer te maken. Natuurlijk vind ik hem zelf ook heerlijk. Ik serveer hem met een lekkere focaccia.
Talitha
Is al wat ouder receptje maar vandaag weer eens gemaakt. Had alleen geen aardappels in huis. Nu kwam ik op internet ander recept tegen waarbij ze appels gebruikten erdoor. Echt een aanrader! Maakt de soep heel lekker fris. groetjes Talitha
wendy cornelissen
Gisteren de mosterdsoep gemaakt, heerlijk!!
Myrthe
Lijkt me heerlijk. Ik ben van plan deze soep voor mijn familie te maken. Vraagje: kun je deze soep ook een dag van tevoren maken?
Brenda Kookt
Ja dat kan heel goed. Bewaar de soep (na afkoelen) in de koelast.
Carla
Lijkt me heerlijk! Ik ga 'em binnenkort zeker uitproberen! Er staat bij je ingrediënten trouwens "grote mosterd" ipv grove ;)
Brenda Kookt
Bedankt voor je oplettendheid, ik pas het aan
Misschien
Beste Brenda, Gisteren heb ik voor het eerst in mijn leven mosterdsoep geproefd. Ik heb hem zo heerlijk gevonden, dat ik meteen besloot om hem voor een vriend van mij te koken als hij komt. Toch wilde ik het eerst een beetje proberen voor het geval dat het recept anders zou zijn dan belevenis van mijn smaakbekers. Eigenlijk, het was niet nodig. Uw recept was bij de eerste keer perfect. Dikke soep met smaak van mosterd. Hartelijk bedankt. Nu, moet ik me alleen beslissen, of een eenvoudige maar traditionele stamppot met andijvie maken of één van uw aantrekkelijke variaties als hoofdgerecht maken.
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen, eet smakelijk!
monique
Brenda, Ik wil graag voor veel personen deze soep maken. Hoe zit het met de samenstelling van de aardappel? Je zegt 1 aardappel maar goed daar zijn veel verschillende grootes in. Hoe kan ik dit het beste inschatten? Groetjes, Monique
Brenda Kookt
Hoi Monique, de aardappel zorgt voor de binding van de soep. Als je een dubbele hoeveelheid maakt zou ik middel-grote aardappelen gebruiken. 1 gemiddelde aardappel heb ik in dit recept gebruikt.
Fran
Ik heb deze soep gisteren gemaakt en ervan gesmuld, wat een lekker soepje is dit. Heb nog een portie over voor de lunch later deze week.
Nienke
Wauw wat een heerlijke soep! Ben het heerlijk aan het opsmikkelen nu :)! Dankjewel!
Diewerke
Wat een lekker soepje. Zondag gelijk voor de lunch gemaakt. Was zo op, volgende keer maak ik een dubbele hoeveelheid. Dankjewel. Zondagavond de goulash gegeten, hebben we ook van gesmuld.
Tilly
Lijkt mij heerlijk soepje, ga ik zeker maken. Nog een vraagje. Is het mogelijk dat er printversies komen van je recepten, scheelt een hoop papier.
Brenda Kookt
Ik ben op dit moment bezig met een nieuwe print-functie voor de recepten. Wel is het mogelijk om in de huidige functie de foto's zelf te verwijderen voor je gaat printen. Als je voordat je gaat printen de 'printversie' ziet kun je klikken op de foto's, dan worden ze er uit gehaald. Je kunt ook klikken op stukken tekst (bijvoorbeeld de inleidende tekst) om dit ook te verwijderen voor het printen.
Renske
Lekker soepje! De laatste keer dat ik mosterdsoep heb gemaakt is alweer ruim een jaar geleden vrees ik... En het is zo lekker! ;-) Vooral met prei en spekjes inderdaad! Zelf gooi ik er soms ook nog wel eens een rode paprika doorheen, ook lekker!
Marlotte
Oh wat een heerlijke soep! Heb al een tijdje geen mosterdsoep gemaakt, de hoogste tijd om daar verandering in te brengen!