Ga naar de inhoud

5x Stamppot

5x stamppot recepten

Ik heb al vaker gezegd dat ik helemaal into de herfst ben. Ik ben zo gek op herfstsmaken en lekker warm herfstvoedsel. Ik eet nu bijvoorbeeld bijna iedere week wel een stamppotje. En daarom werd het tijd om mijn 5 favoriete stamppotrecepten van Brenda Kookt eens op een rijtje te zetten. Want als ik van stamppotten houd, dan zijn er vast ook een aantal van jullie die dit lekker gaan vinden 🙂

Dit zijn (naast de good old andijviestamp met spekjes) mijn favoriete stamppotten:

Klik op de groene tekst om het recept van de stamppot direct te bekijken

Spitskool

Spitskool is een groente die misschien niet door iedereen gegeten wordt. Het heeft geen uitgesproken smaak, maar daardoor is het juist lekker om er verschillende gerechten mee te maken. De ovenschotel met bladerdeeg (klik voor recept) blijft mijn favoriet met spitskool. Maar ook een spitskoolstamppot kan ik jullie aanbevelen. Extra lekker door het toevoegen van een aantal smaakmakers, en ik eet het met een lekkere verse rookworst.  Toevallig heb ik deze stamppot met spitskool afgelopen week zelf ook nog gegeten. Een extra aanrader dus!

Rode biet

Ook rode biet kun je goed verwerken tot een Hollandse stamppot. Lekker met een beetje tijm, balsamico azijn en feta. Als je het extra lekker wilt maken serveer je er plakjes gebakken spek bij. De bieten stamppot komt in de winter regelmatig bij ons op tafel. Maar nu in de herfst gaat hij er ook wel in hoor.

Bloemkool

De vaste bezoeker weet dat ik regelmatig bloemkool eet. Dat is ook niet zo gek als ik van mijn vader (en inmiddels broertje) regelmatig een verse bloemkool van het land krijg toegeschoven. De bloemkoolstamppot mag dan ook niet ontbreken in dit overzichtje. Extra lekker door het toevoegen van een beetje prei, chorizo en feta. Zeker nu de Nederlandse bloemkolen nog verkrijgbaar zijn moet je deze maken.

Pompoen

Zeg je herfst, dan zeg je stamppot. Of pompoen. Dus waarom niet allebei? Een pompoenstamppot. Deze stamppot is mijn nieuwste ontdekking. Lekker met frisse stukjes appel. En ik kan het niet laten, ook met worst.

Rucola

Ik sluit af met een niet typische herfstgroente, namelijk rucola. Het stamppotje van rucola heb ik op mijn blog zelfs gepubliceerd als een lente stamppot. Toch is en blijft dit een van mijn favoriete stamppotjes en mag hij dus niet in dit overzicht ontbreken. En ook in de herfst mag deze stamppot gegeten worden.

Eet je ook graag stamppot? Welke combinatie is jouw favoriet? 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op